Idag har ...

publicerat i Allmänt;
 
vi gjort en dagsutflykt till vackra Omberg. Vi började med att stanna till i Hästholmen där vi besökte en loppis. De hade hur mycket saker som helst och priserna varierade. Det jag var intresserad av var naturligtvis dyrt, så för min del blev det inget handlat där. Bredvid loppisen låg "31:ans glass" där de gjorde egen glass och den var supergod! Kan varmt rekommendera saffransglass och pistageglass :) Därefter gick vi ner en sväng i hamnen och kikade lite innan färden gick vidare mot Omberg. Vi åkte den lilla turistvägen som går längs med Omberg. Den är riktigt liten, mysig och spännande. Längs med denna vägen kan man svänga av mot parkeringen en liten bit nedanför hjässan på Omberg. Oj, det var allt längesedan jag var här och backen var faktiskt lika brant idag som sist jag var här ;) Barnen suckade och pustade efter halva backen men med ett litet stopp och andhämtning i mitten av backen så gick det riktigt bra till slut. Utsikten är fantastiskt fin där uppe! Så idag tänkte jag fota lite landskap. Det är svårt! Jag vill få med känslan, färger osv med min fotografering. Visst, jag kan redigera i datorn efteråt men det måste finnas en bra grund från början annars finns det inget att jobba med. Hur tycker ni att det blev?   
 
 
Tur hade vi med vädret. I morse när vi vaknade så öste regnet ner och det kändes helt hopplöst men dagen har varit helt fantastisk. Efter Omberg åkte vi vidare mot Vadstena. Det blev ett stopp på en annan loppis som ligger precis utanför Vadstena men det blev inga inköp, så vi åkte vidare in till Vadstena. Efter mycket tjat från barnen blev det bad i Vättern. Ludde var också badsugen, så till den mildra grad att han höll på att dra i mig med :D Han älskar att simma och bada. Ludde är totalt vild innan han får komma i vattnet och någon tanke på att vänta på sin matte, det har han inte :) Det är bara rätt ut och simma, simma, simma.
 
 
Jag kan tipsa er om att åka till Vadstena på onsdagar. På onsdagskvällar kommer det massor av läckra bilar och cruisar och du kan gå runt och titta på dem där de står parkerade. Bilarna är hur fina som helst, riktigt pedantskötta. Själv är jag ingen större bilfantast men att titta på dessa läckerheter det gör jag gärna :) Efter att vi tittat på bilarna så avslutades kvällen med lite godis och en stund i lekparken. På vägen hem blev det ett stopp på McDonalds till allas glädje :) En riktig lyckad dag blev det :thumbup:
 
Ha det!
/Malin
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :