Valpkursen...

/ Permalink / 2
är väldigt kul även om jag gått den innan, då Ludde var liten. Ledarna Bitte och Åke har massor av kunskap och det gäller att ta till sig så mycket det bara går! Att gå valpkurs med Lilleman är kul för då blir all fokus på honom den stunden och det är kul att träffa andra hundägare och deras hundar. Det är riktigt kul och intressant att se alla olika raser och deras temperament. En del valpar är försiktiga, en del sjövilda, andra coola, några rädda, någon med vääälidigt bra självförtroende. Det finns verkligen alla sorter :) I onsdags tränade vi inkallning och det gick superbra. Gå fint i koppel, det behöver tränas på :) Lilleman börjar komma på det mer och mer för börjar han dra i kopplet då vänder jag om och går åt andra hållet. Så förhoppningsvis kommer han på att det inte lönar sig att dra, då får han bara gå tillbaka igen. Det kan se rätt kul ut när vi är ute och går för ibland blir det att jag går fram och tillbaka några gånger, men då tränar vi på att gå ordentligt i kopplet. Sitt och ligg tränades också fast ligg ute är ingen höjdare när det är blött och kallt fast det gick skapligt. Att gå på valpkurs är lika jobbigt för oss förare som för hunden tror jag, för vi förare ska alltid vara roligare än det som lockar runt omkring och det är jobbigt :) Kurskvällen avslutades med teori, nyttiga tips om vad man kan träna på promenaden och fika såklart. Hundarna tränas under denna stund i att kunna koppla av i klubbstugan och det gick jättebra :)
 
Sover gott efter all träning :)
 
Jag har tränat Lilleman mycket på att sitta still och vara lugn när det är dags att gå ut ur bilen. I min lilla bil åker de lösa i bagaget (i den stora bilen i hundbur) och då är denna träning mycket viktig. Han ska inte gå ut förrän han är lugn och sitter, har tagit kontakt med mig och fått "Varsågod". Då lyfter jag ner honom. Om han inte skulle kunna detta skulle det vara väldigt lätt hänt att han kanske hoppade rakt ut och orsakade en olycka och själv blev förolyckad och det vill jag inte.
 
Duktig kille!
 
Här kommer en liten busvideo med grabbarna också. Kolla in Ludde vilka fina tänder han har :)
 
 
Kul att de gillar att busa med varandra.
 
Idag tänkte jag ta och plantera om mina pelargoner. Bättre sent än aldrig, eller vad säger ni? :)
 
De har allt överlevt och verkar trivts i källaren under vinter. De växer redan för fullt :)
 
Tittar man ut så börjar man undra vart våren har tagit vägen. Här snöar det!!! Riktigt aprilväder, men jag ser positivt framåt. Det ska bli fint i helgen och på söndag ska det bli över tio grader varmt! Det ser jag verkligen fram emot.
 
Ett par beställningar på kort har det kommit också. Det ska bli kul att "sätta tänderna" i dem. Det var ju ett bra tag sedan jag gjorde kort... Lägger upp dem när de är klara och överlämnade :)
 
Ha en trevlig fredag!
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 
#1 - - Moster:

Hahaha, de är allt bra söta hundpojkarna. Övervintra pelargoner? Jag har ett annat knep: Det är att bjuda systrarna på middag 10/4 så får man pelargoner fix färdigt.DET är bra.

Svar: Ja, det var ett bra tips. Ska fixa fram ett par systrar först bara ;)
malinlorentzon.se

#2 - - Stephanie Aminoff:

Hejsan Svejsan :) Vad fin blogg, designen är bara så fin.

Jag har just nu en frågestund på min blogg där du kan fråga vad som helst, om allt från min bröstförstoring till min pojkvän ^^ Visar även vad jag tycker man ska ha på sig på våren samt vad jag åt till frukost, nyttigt och gott för er som laddar inför beach 2013. Hittade även en årsresumé över mitt liv under 2011, spännande att se förändringarna i mitt utseende :D In och läs LÄS LÄS!

Klicka dig in här --> http://aminoff.blogg.se

Ha en bra dag!

Till top