Vilken ...

/ Permalink / 1
underbar dag det har varit idag. Solen värmer, fåglarna kvittrar och snön försvinner. Kan inte vara bättre! Jag har haft en lugn dag för Johan tog med sig barnen till "Busfabriken" i Linköping idag. Jag och hundarna tog en sväng till stallet och när vi sedan kom hem fick de busa runt i trädgården en bra stund innan det var dags för middag.
 
Lilleman i "Lära-gå-vagnen" :)
 
 
 
"Vad händer där borta?"
Ingen ovanlig syn att Lilleman står med framtassarna på Luddes rygg, ger en bra utsikt :)
 
Efter middagen och all frisk luft blev vi alla tre väldigt trötta så vi tog en skön siesta :) Vi sov gott alla tre.
 
 
Ikväll var det dags för start på valpkursen. Många hundar var det, både stora och små. Vi fick börja med att presentera oss och våra hundar för varandra. Sedan kollade vi av hur hundarna föjde oss ägare då de inte var kopplade. Lilleman var jätteduktig på det :) Det gillas! 
 
Mycket spännande att lukta på :)
 
Vi gick därefter till skogen och provade på inkallning. Det gick lite sådär för Lilleman första gången för han blev bländad av solen och såg inte matte, stackarn :( Vi testade sedan en gång till och då tänkte vi på att Lilleman inte fick solen i ögonen och då gick det bättre :)
 
Inkallning i skogen.
 
Åke och Bitte instruerar. Duktiga som alltid!
 
Lilleman väntar på nästa uppgift :)
 
Efter inkallningen i skogen fick vi träna hundarna på kommandot sitt, ligg och sedan inkallning då vi ägare gick utom synhåll. Vi avslutade kursstarten med teori och fika :) Läxa till nästa vecka blev att träna på kommandot sitt, att hunden ska sitta kvar i bilen då bagageluckan/hundburen är öppen och inte gå ut därifrån förrän hunden fått tillåtelse av sin ägare, följa sin ägare utan koppel, inkallning och att kunna titta sin hund i munnen.
 
Nu har jag en väldigt trött liten Lilleman som ligger helt utslagen i soffan bredvid mig. Det tar på krafterna att koncentrera sig och använda huvudet :) Tror allt att han tyckte det var kul med träningen. Nu ska vi fundera på vad vi ska ha för mål Lilleman och jag... Lilleman har duktiga föräldrar när det gäller lydnad och det är väääääldigt kul att träna lydnad. Vi tar ett steg i taget och ser vart det bär :) Kul är det i varje fall att vara igång!
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 
#1 - - Ann:

Valpkurs är ju så mysigt! Känns som 100 år sen..:-)
Kram

Till top