Helgen ...

/ Permalink / 2
har varit en bra helg. Lördagen var lugn. Söndagen började med morgonfodring av alla fina hästarna i Haga sedan var det hoppträning för Alva och Peppe i Björnklo. Det gick riktigt bra och det är så kul att se hur både Alva och Peppe har utvecklats. Det blev ett par stopp vid vattenmattan men Peppe fixade det i andra försöket så det ska nog bli bra. Alva och Peppe fixar höjderna riktigt bra nu så nu ska vi se till att Peppe får upp farten lite mer, hur nu det ska gå till ;) Han är ju ingen racerponny men lite mer go ska det nog gå att få.
 
På söndagseftermiddagen kom moster Helena, hennes man Per och Linda på besök. Det drog visst lite i valptarmen :) Så det blev en trevlig stund med valpmys, fika och prat. Så nu kära moster kommer du med i bloggen, så som du har längtat ;)
 
Herr och fru Strandgren :)
 
En fin tulpanbukett fick jag och barnen fick godis, (jag kan erkänna att godiset smakar gott :) )
 
Vackra!
 
Bara någon timme senare kom mina föräldrar på en liten snabbvisit. Jag var ju bara tvungen att föreviga bilden av min mamma med Lilleman i famnen. Det var ju "sådana stollafor" (dumheter) att skaffa en hund till enligt henne, men vem är det som pratar bebisspråk och gullar när hon kommer förbi, jo mamma :)
 
Mamma och Lilleman :)
 
Mellan besöken hann jag med att klippa Gustav. Han var så gräsligt långhårig så det fanns inget annat att välja på. Det är riktigt kul att klippa honom och han är så duktig på att sitta still. Tycker själv att han blev riktigt fin.
 
Sötnos :)
 
Häromveckan så beställde jag "lite" saker från Häromi (hundaffär på nätet) och idag kom sakerna på posten. Tänk vad det är kul att handla till sina älsklingar ;) Det jag köpte var:
 
Goda tuggskor :)
 
Godis att använda vid träning i form av hjärtan och ...
 
i form av små ben. Dessa vet jag att Ludde älskar :) De här godisarna är inte så stora och därför tycker jag att de är bra till träning. De små hundbenen går också lätt att dela, de är mao inte hårda och det tror jag inte hjärtana är heller. Jag kan tipsa om att de är mycket billigare här på Häromi än på Granngården. Jag har för mig att det skiljer 15 kr per burk...
 
En kul tuggleksak till vår lilla gädda :)
 
Märgben är något jag aldrig testat men nu så. Köpte utan fyllning för Ludde har en känslig mage, vill inte att han ska må dåligt lille plutten.
 
Sedan köpte jag denna dynan till buren i bilen. Den är gjord i smutsavvisande teflontyg som ska tåla tuffa tag. Tyget andas, den kan användas utomhus, bra för hundar med allergier och är lättskött och tyget om kan tas av och tvättas i 30 grader. Den här dynan är 90*60 cm och 8 cm tjock. Perfekt med tjockleken eftersom det är galler på botten av buren. Så här bra blev det:
 
Jag är så nöjd :)
 
Så nu i eftermiddag fick grabbarna ta en premiärtur i buren och på dynan till stallet och de verkade nöjda :) Lilleman har varit med i stallet en gång innan men då hade han inte på sig sitt täcke så vi stannade inte så länge för han frös så mycket då. Idag kunde killarna springa runt och nosa lite mer. Smaka på en och annan hästbajs gjorde Lilleman med, usch! Ludde äter aldrig hästskit hoppas jag kan lära Lilleman det med för det är såååååå snuskigt! Under tiden jag mockade och gjorde maten till Peppe fick de vara i bilen och när jag var klar fick de komma ut igen och vi gick omkring och spanade på området :)
 
Vad har du hittat!
 
Mina fina killar :)
 
 
 
 
Det blev visst många bilder :)
Hoppas att ni har haft en bra måndag. Ikväll är det "Ullared" på femman :)
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ann:

Så fina dom är i sina dressar:)

Svar: Ja visst är dom :) Luddes overall är kanon särskilt nu när det är så smutsigt ute.
malinlorentzon.se

#2 - - Moster:

Jaaa, äntligen med i bloggen! Så fin gustav blev! För att inte tala om hundarna, Har ludde One Piece på sig?

Svar: Kan förstå att du är stolt nu ;) Visst är det en onepiece hi, hi.
malinlorentzon.se

Till top