På ...

/ Permalink / 1
förmiddagen idag kom mina trevliga grannar Ingela och Kerstin på fika. Det var trevligt som alltid att träffa dem och sitta och prata om allt möjligt. Jag hade tänkt baka något gott men igår var tröttheten över mig som ett stort grått moln så det blev inget bakande. Jag tog den smidiga vägen, bilen till Wienerbageriet här i stan och köpte en underbart god krans och biskvier.
 
Mumsigt :)
 
Nu har Lilleman fått börja träna på en viktig sak ... att vara själv, utan matte, husse eller någon annan person i närheten. Det bästa är att lämna Lilleman då han är trött och på väg att somna eller nästan somnat. Det gjorde jag idag då jag åkte upp på stan för att fixa fikabröd. När jag kom hem tassade jag runt husknuten och kikade in i köket där de var. Då såg det ut så här:
 
Lilleman hade flyttat från sin korg men låg snällt och tyst och sov med Ludde bredvid sig vid grinden. Duktiga killar :)
 
På morgonen när jag duschar får killarna vara själva i köket, då är det inte tyst men de får låta lite. Det viktiga är att jag inte gör en stor grej av det hela t.ex. blir arg eller irriterad. När jag är klar brukar jag sedan gå ner och gå in i ett annat rum, de ser mig gå förbi, innan jag går ut till killarna köket och sedan gör jag ingen stor grej av att jag kommer ut till dem. Det funkade sist då Ludde var liten och kommer säkert funka nu, eller vad tror ni? 
 
Nu har jag klippt klorna på Lilleman för första gången. Jag kan bara säga att det smidigaste är att klippa dem när han sover eller är riktigt trött. En vaken liten yster valp går det inte att klippa klorna på. Det ska bitas på klosaxen, bitas i mina händer, snurras runt, busa och inte vara still på något sätt. Det blir att klippa lite och ofta för att få en bra ordentlig träning. Jag tränar också Lilleman på att stå på trimbordet och bli borstad och han är riktigt duktig. Jag tänkte ta fram klippmaskinen någon dag framöver och träna lite med att Lilleman får höra ljudet osv. Det är ju snart dags att klippa öronen ...
 
Framöver närmare sagt den 3/4 kl. 18.30 då blir det ännu mer allvar ... då börjar valpkursen. Det ska bli så kul!!! Jag har anmält Lilleman till hundklubben jag är med i, Sommenbygdens Brukshundklubb. Det var riktigt bra sist när jag gick där med Ludde så det ska bli spännande igen. Även om jag gått valpkurs innan, nu snart 6 år sedan, så behöver mitt minne fräschas upp plus att det är viktigt att Lilleman får träffa andra hundar. Så valpkurs fick det bli.
 
För några veckor sedan hade Tranås Veterinärpraktik öppet hus i sina nya lokaler och jag och tjejerna var där och gick tipspromenad. Härom veckan ringde de, Alva och Siri hade vunnit 3:e och 4:de pris :)
Vilket pris sedan ...
 
Det här är tredjepriset :) Det som skiljer mellan tredje och fjärdepriset är att foderpåsen i fjärdepriset är på 2 kg, detta är 5 kg. De vann alltså mat, 2 st tasshanddukar, 2 st reflexhalsband, 2 st fästingplockare, 2 st pennor och 2 st skålar :)
 
Något inlägg sedan berättade jag om Lillemans täcke som jag sytt, som inte alls passade, så jag beställde ett från nätet istället. Idag kom det hemlevererat till dörren! Det ni :) Jag beställde från Zooplus, kanonbra! I varje fall, täcket kom och såklart måste jag ju testa. Det blev så bra, Lilleman blev så fin :)
 
Som alltid, inte lätt att fota en Lilleman :) Kolla så söt han blev! Nu ska han inte behöva frysa.
 
Oj, blev visst ett långt inlägg :) Hoppas att ni alla har haft en bra onsdag!
 
Ta hand om varandra!
Kram Malin
 
Ps. Börjar närma sig 2000 besökare och jag funderar på om jag ska ha en tävling igen. Vad tycker ni? Ds.
 
 
 
  
#1 - - Ann:

Så mysigt med valpkurs! Det var verkligen både roligt och läroroikt.
Jag ser att vi har samma fikasmak du och jag;-)
Igår var vi på besök på Lukas. Tror att vi mötte en glad liten Gustav en våning upp...
Kram!

Till top