Idag var...

publicerat i Allmänt;
det dags för Alva och Blackys första start tillsammans på TRK:s Pay and Jump. Fy så nervöst!!! Vet inte vem som var mest nervös, jag eller Alva? Blacky tog det mesta med ro på tävlingsplatsen och framridningen, förutom när det kom en liten vit ponny för nära rumpan på honom. Då sparkade han bakut, Alva hamnade kramandes på hans hals varpå han börjar springa fortare men hon fixade det och satt kvar och fick stopp på Blacky! Härligt! Visst, hon blev rädd och ledsen men jag förklarade för henne varför det blev som det blev och hon förstod och lugnade ner sig. Hon fortsatte sedan framridningen vilket gick bra. Nu ska vi köpa en röd rosett och pryda hans lilla rumpa med till nästa gång. Han har aldrig sparkat mot någon innan men även om han aldrig mer gör det så känns tryggt för Alva att han har den där ändå.
 
När hon startade sedan var hon så nervös att hon höll på att rida fel väg från början, jag ropade på henne och hon ändrade kurs och det blev att hon kom igång i en bra galopp till första hindret istället :) Ridningen gick sedan kanonbra. Det finns mycket att träna på men hon red så bra och Blacky hoppade så fint. Tvekade inte på något hinder eller på hindret med vattenmattan :) 
 
 
Det var en stolt ryttare som tog sig i mål och faktiskt en väldigt stolt mamma som filmade. "Mamma, du hade ju tårar i ögonen" sa Alva. "Ja, såklart", sa jag. "Allt jobb som du lägger ner så vill jag att du ska lyckas och det gjorde du idag och jag blev så glad", svarade jag.
 
Duktigt ekipage :)
 
Nöjd och glad ryttare :)
 
Idag tog jag sedan en sväng till Fyndlagret och skaffade murbrukstunnor, eller vad det nu heter, till ponnysarna. Hagarna är ju allt annat än roliga nu, bara lera och vatten och att lägga ut hö där känns inte bra. Så nu får de sitt hö serverat i stora murbrukstunnor :) Skulle vart kul att se deras reaktion i morgon bitti när de kommer ut till hagen och det står tre tunnor där :D Det blir nog väldigt konstigt och otäckt först :)
 
 
Vilken OS-helg det varit också! Helt grymma är de damerna och herrarna i stafetten! Kan säga att sitta still och vara tyst under damernas slut på stafetten är inte min melodi ha, ha. Fick lite ont i halsen kan jag meddela! Det var det värt!
 
Nu är det åter dags att ta tag i arbetsveckan i morgon igen efter en veckas sportlov.
Hoppas att ni har haft en bra helg!
Kram Malin

Kommentera inlägget här :