Skolmaten...

vad händer egentligen med skolmaten? Jag har alltid innan tyckt att den varit helt ok i skolan men nu, nu har den försämrats tycker jag. Smaklöst, tråkig och dålig variation.

Vad är det egentligen vi stoppar i våra barn då de äter skolmaten?  Jag själv är väldigt noga här hemma med att det t.ex. ska vara svenskt kött, ägg från frigående höns osv. Vad är det för kött barnen får i skolan? En sak jag fick veta då jag jobbade på en annan skola i stan var att när det t.ex. serverades kokta ägghalvor, då det var pyttipanna (ägghalvor serveras väl inte längre) så skalades äggen i Tyskland och vakuumförpackades och skickades hit. Helt galet! Äggen var säkert inte från frigående höns heller för den delen!

Jag läste ett inlägg på FB som var mycket intressant. Det här nedan:



Om vi föräldrar fyller i ett sådant papper, där vi bl a kräver svenskt kött, närproducerade råvaror, vad skulle hända då? Skulle faktiskt vara lite intressant att se, eller vad tycker ni? 

Natti, natti
Kram Malin