Igår ...

Inredning / Permalink / 0
kväll var det dags för vårfest i klassen jag arbetat i. Det var bland annat lekar, tipspromenad och lotteri. Jag köpte några lotter och hade turen att vinna på två av tre :) En stor flaska med hemgjord rabarbersaft och en fin smörkniv i trä. Toppen! Jag och min kollega fick så fin present av klassen också, en söt bukett med blommor, choklad och en fin bricka. Dessa brickor är inte vilka som helst...
 
 
Ett äkta afrikanskt tyg/skynke är inpressat och skapar mönstret och färgen i brickan. Tygerna är köpta direkt i Tanzania och skickas hit till Sverige där två kvinnor, Inger Edén och Maggan Brandt, klipper till och formpressar tygstycket tillsammans med björkfanér och ett plastlager. Pengarna som fås in på försäljning av dessa brickor, som finns i många storlekar, går direkt till sjukhuset Nkinga Hospital, där kvinnor föder sina barn. Varje såld bricka ger stöd till en födsel! Vill ni läsa mer om sjukhuset så kan ni surfa in på www.Nkinga.se. Genom att köpa en bricka kan vi minska mödradödligheten i världen!
 
Ingen bricka är den andra lik!
 
Dressyrträningen, för Inger Axelsson igår, gick suveränt bra! Det var nog den bästa hittills :) Så nu kör vi på! Hur kul som helst!
 
Bjuder på ett par bilder på vårt söta monster vi har här hemma :)
 
 
 
Ha det gott i solen!
Kram Malin
 
Till top