Igår gjorde vi...

/ Tornerspel, Visingsötornerpel / Permalink / 0
en utflykt till Visingsö. Det var inte för att åka runt och titta på ön, vilket iofs också är mysigt. Igår åkte vi dit för att titta på det årliga tornerspelet. När vi kom till Gränna hamn höll vi på att slå bakut. Det var hur mycket folk som helst som skulle till Visingsö och kön ringlade lång, väldigt lång. Efter lite strukturering, mannen åkte och parkerade bilen, barnen ställde sig i kö, jag sprang och köpte biljetter så gick det faktiskt riktigt bra. Under tiden vi stod i kö passade vi på att äta lite glass och det gick ganska snabbt ändå, max 1 timmas kö till färjan.
 
 
På färja trodde vi att de skulle fläkta och vara skönt men det var VARMT! När vi var framme gick vi upp till markandsplatsen. Där gick vi runt och tittade på alla fina saker.
 
 
 
G fick testa på en riddarutrustning. Den var tung men häftig tyckte han. Vi köpte också lite godis, som t.ex. jordgubbar i knäck. Helt makalöst gott! Brända mandlar blev det såklart och lite annat smått och gott.
 
G fick testa på att vara riddare till häst.
 
Han fick också skjuta pilbåge.
 
Han fäktades också mot Karl från barnprogrammet Barda :)
 
Det fanns mycket för barnen att göra där. Det jag såg fram emot var tornerspelet. Helt makalöst duktiga ryttare och coola hästar!
 
Riddarna...
 
En av de duktiga ryttarna...
 
Även tjejer var med :)
 
Fullt fokus!
 
Det är verkligen fart på showen.
 
Det var väldigt varmt igår och hästarna blev väl omhädertagna under tiden. De svampades med vatten och fick även vatten att dricka under tiden :)
 
 
Lite fight!
 
 
 
Det var en kanonlyckad dag! Jag kan verkligen rekommendera er att åka hit. Så kul för alla, stora som små!
 
Vi avslutade dagen med att mysa i Gränna hamn.
 
 
Tror att alla var väldigt nöjda med dagen, även våra fyrbenta grabbar :)
 
Kram, kram
Till top