Det finns korvar ...

publicerat i Allmänt, Inredning, Skogsbacka;
och så finns det korvar. Inte vilka korvar som helst utan "sandkorvar". Vad är nu det, frågar ni. Jo, det är korvar som ni ska lägga mellan fönstrena, om ni har dubbla fönster eller precis intill fönstret som jag gjort i torpet. De är till för att inte släppa ut någon värme eller släppa in kyla såhär när det börjar bli kallt. Förr lade man t.ex. fetvadd mellan fönstrena eller korvar med sand. Idag används det ofta ris i stället för sand i korvarna som är perfekt då man vill att det ska dra åt sig kyla och fukt.
 
Jag hade läst om detta för länge sedan och häromveckan kom jag på det igen. Jag sökte lite på nätet och hittade info. Jag satte min mamma i arbete, perfekt för en pensionär :) Hon har sytt korvar för glatta livet, innerkorvar att ha riset i och ytterkorvar att stoppa innerkorvarna i :) Fyllt dem med ris och haft världens pilljobb. Kan meddela att det blev jättebra! Korvarna kom på plats i helgen och pryder nu alla fönster i Skogsbacka!
 
Det är för tätt mellan fönstrena så korvarna får ligga precis vid insidan. Allt för att slippa otrevliga kalla drag.
 
 
 
Vad tycker ni om detta med att ändra klockan från sommartid till vintertid? Jag tycker det är väldigt jobbigt. Det brukar ta ett par veckor innan kroppen ställt om sig, sedan går det bra. Ett halvår framåt så är det snart sommartid igen :) Det kommer går fort, om en månad är det advent och det ska pyntas och pysslas :) Julgardiner till Skogsbacka är beställda, adventsljusstakarna har redan kommit hem. Så jag är redo och det ska bli så kul!
 
Ha det gott alla!
Kram

Kommentera inlägget här :