Vadstena på ...

Inredning / Brödtråg, Cocker Spaniel, Cruising, Det sitter i väggarna, Kullerstensgata, Trähus, Vadstena, Vättern / Permalink / 0
sommaren är ett måste, tycker jag. Det är en sådan mysig stad och vägen dit är också riktigt fin. Särskilt om man tar turistvägen som går till vänster om Omberg precis vid Vättern. Det är väldigt smal väg och den är enkelriktad, så man behöver inte vara orolig för att möta någon. Utsikten från vägen är fantastiskt vacker på sina ställen. Tyvärr börjar det bli lite igenvuxet bitvis vid vägen och jag tycker att det skulle behövas buskas ur, men det är naturreservat så de får nog inte göra så mycket, tyvärr.
 
Precis innan Vadstena ligger en antikaffär där vi brukar stanna till och det gjorde vi även igår. Där finns så mycket fint, men tyvärr är priserna lite väl höga. Ändå shoppade jag där :) Jag har länge letat efter ett brödtråg och där stod det. Så fint och välanvänt, signerat och även en lapp där det stod vems det hade varit.
 
 
"Brita-Stinas tråg". Är det någon som kan tyda de inristade bokstäverna? Är så nyfiken på vad de betyder.
 
På onsdagskvällarna på sommaren är det cruising i Vadstena och då får man se en massa läckra bilar och motorcyklar. Det fick vi se även igår. Lite lugnare var det än vad det brukar vara men fullt tillräckligt. Bränt gummi blev det också kvällen till ära. Det var som ett stort moln över platsen :)
 
Glass blir det alltid i Vadstena och denna kvällen hade jag bara en liten kille att bjuda. Kändes i hjärtat igår när vi var i Vadstena. Lille Ludde som älskade glassen och som älskade att bada i Vättern saknade jag något enormt. Min lille Ludde, matte saknar dig!
 
Mums med glass tyckte Lilleman :)
 
Lilleman framför Vadstena slott.
 
Vättern
 
På kvällen strosade vi omkring för att leta reda på en pizzeria. Gatorna i Vadstena är så vackra, eller vad tycker ni?
Kolla in den fina gatlampan och de vackra blommorna och träfasaden på huset.
 
Vi gick även förbi Krabbegatan 8 där programmet "Det sitter i väggarna" hade ett avsnitt i höstas. Där fixade de iordning en trappa. Såg ni det? Programmet "Det sitter i väggarna" kommer i höst igen. Missa inte det! Det är så bra!
 
Ännu en mysig kullerstensgata med fina hus och fin gatlampa.
 
Pizzerian hittade vi och pizzan var väldigt god. Vi åt den i parken utanför klosterhotellet, hur mysigt som helst :)
 
Har ni inte besökt Vadstena någon gång, så gör det. Så mysigt!
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
Kram
Till top