Vaknade i morse...

Skogsbacka / Permalink / 0
och det kändes som om mårdlukten satt kvar i näsan sedan igår. Jag rös av känslan!!! Inte klokt vad mården förstörde! Jag tackar fortfarande högre makter för att jag stängt dörrarna till köket och det kommer vi alltid göra i fortsättningen!
 
Så fin men så otrevlig...
 
Idag har vi försökt fylla i papper till försäkringsbolaget och det var inte lätt kan jag säga. Vi får kontakta dem i morgon och rådfråga. Jag har ringt bonden som äger marken runt vårt torp. Enligt honom har de inte sett någon mård på 10-15 år och då syntes den till bortåt Sonarp, ett stort lantbruk en bit bort. Min kompis Lotta, som inte bor så långt bort från vårt torp, hade däremot sett en springa på deras damm. Förra veckan när jag var ute för att sotaren skulle komma, så sprang det ett konstigt djur framför bilen en bit bort. Nu vet jag att det var en mård. Fast den var större... Hua!
 
Att få in en mård i huset på det här sättet är väldigt ovanligt. "Lite kuriosa" som bonden sa, som jag pratade med. Så kan man också se det :) Vi har nu kollat med bonden som äger marken runt om, om vi kan sätta upp en mårdfälla och det var helt ok. Så det ska komma upp en så fort jag bara hinner. Jag vill inte ha in någon mer mård i huset! Sedan blir det att ringa plåtslagaren och få ett starkt nät att sätta över skorstenen så att varken mårdar eller andra djur tar sig in.
 
Idag har det annars varit rätt lugnt, vilket har varit skönt efter dagen igår. Det har blivit lite fotograferande av Alva och Blacky. Fotona finns att titta på här.
 
Kram
 
Till top