Idag åkte...

Skogsbacka / Permalink / 0
jag, Alva, Gustav och mina föräldrar på en road trip. Idag gick turen till Vimmerby och Bullerby cup, där Siri spelade fotboll. Det blev en väldigt spännande match. De spelade mot Kalmar och en liten stund efter matchstart gjorde Siri mål! Så kul! En supersnygg frispark, rakt in i målet!
 
Yes, Siri gjorde 1-0 till TFF!
 
 
 
Det blev en väldigt spännande match nästan för spännande för i andra halvlek, kvitterade Kalmar och när slutsignalen ljöd så var siffrorna 1-1. Matchen skulle avgöras med straffar!!! När straffarna var slagna var det fortfarande lika! Då avgjordes det med en boll i taget och TFF drog det längsta strået! Så roligt!
 
Segerdans!
 
Efter matchen pratade vi lite med Siri och sedan fortsatte vi vår roadtrip. Vi fortsatte turen och stannade i Astrid Lindgrens Bullerbyn. Jag hade inte varit där på 13 år och mina föräldrar hade inte varit där alls, så det var ju lite kul.
 
Det här är Norrgården.
 
 
Mellangården, där Astrid Lindgrens pappa föddes.
 
Sörgården
 
Det är så gulligt i Bullerbyn. Jag tyckte tyvärr att det tappat lite, det var inte som det var förr... tyvärr. Det är fint men det skulle behövas fixas till lite.
 
Efter Bullerbyn så åkte vi till Katthult. Där hade jag heller inte varit på 13 år, men vad fint det var!
 
Ett drömhus!
 
Visst är det vackert!
 
Kolla in verandan! Sagolikt vacker.
 
I Katthult var det så fint och man fick gå in i Alfreds hus, det fick man inte sist jag var där.
 
Alfreds hus.
 
Bonad med ett bra budskap i Alfreds hus.
 
I Snickeboa fanns det allt några trägubbar.
 
I Katthult fanns också ett litet hus som man kunde gå in i och se en dokumentär om hur det var när Emilfilmerna spelades in. Katthult var verkligen riktigt trevligt och jag rekommenderar det verkligen. De tar entré men de pengarna var det värt att betala.
 
 
Efter Katthult åkte vi vidare till Eksjö och Burger King och därefter hem till mitt eget lilla Katthult, Skogsbacka för lite kaffe :)
 
Det har verkligen varit en toppendag idag! Spännande fotboll och röda stugor, vad mer kan man begära :)
 
Hoppas att ni har haft en bra dag!
 
Kram
Till top