En helg långt...

bort från stan har det blivit igen. Det finns inget bättre! I lördags när jag åkte till Skogsbacka, hade jag lovat bonden som har fåren vid torpet att kolla till dem, så att de var kvar i sin hage. Efter att ha sett spår på vägen så anade jag att de inte var där de skulle och visst stämde det. Efter att jag ringt och sagt till så gick jag och Lillis in och satte igång med eldningen, för fy vilken kall helg det har varit! Både Keddyn i storarummet och järnspisen i köket har fått jobba hårt denna helgen, men åh vilken underbar värme det blir.
 
Mysigt!
 
I lördags gick vi en kvällspromenad precis i skymningen. På vägen myste vi med fjordingarna Inez och Divina. Så sällskapliga och fina. Det var inte bara hästar vi såg på promenaden utan även en stor älgtjur. Mäktigt!
Inez och Divina
 
I morse när Johan var ute med Lilleman så såg han att fåren rymt igen, alla utan två. Vi hittade dem till slut på ett fält och sedan stod vi och vaktade dem tills bonden kom.
Gott gräs :)
 
Med en hink med mat så följde de gärna med bonden tillbaka.
 
Idag har Alva och jag varit i kyrkan. Blivande konfirmand ska göra ett visst antal gudstjänster och idag gick vi på högmässa i Asby kyrka. Det var en riktigt fin liten kyrka och gudstjänsten var riktigt bra! Temat var samhällsansvar och predikan var riktigt bra! Inte ofta jag tycker att en predikan är bra, men denna var det! Den skulle fler behöva höra.
Asby kyrka.
 
Lite pyssel har det blivit i Skogsbacka i helgen. Isolering och nya lister runt kylskåpet har kommit på plats eftersom mården tuggade sönder de gamla. Det blev riktigt bra. Lite fix med skarvarna är kvar att göra.
 
Jag måste bara visa er blomman "Snöflinga" som växer i den gamla grindstolpen, den är fortfarande så fin.
 
Hur som helst har det varit en bra, händelserik och mysig helg.
 
Hoppas att ni också har haft en bra helg!
 
Kram

Kommentera här: