Bett.

publicerat i Allmänt;
Ja, det här med bett till hästar är det svåraste som finns. Det är en ren djungel och finns hur mycket som helst. Nu var Lotus bett för stort så vi behövde skaffa ett mindre. Veterinären tyckte att vi skulle använda oss av ett rakt bett, så idag tog vi en sväng till Sharpman. Där fick vi prata med en väldigt trevlig personal. Hon förklarade och visade olika bett och till slut kom det med två bett hem. Ett rakt metallbett och ett tredelat Stübben Golden wings, ett bett jag varit sugen på länge.
 
 
Jag vill inte gå ifrån tredelat bett för det tycker jag är ett bra bett, så med rätt storlek så tror jag det kan funka bra på Lotus. Det ska bli spännande att testa det raka bettet. Vad jag förstod så är det många hästar som älskar det bettet. Vi får väl se vad Lotus säger...
 
Tanken idag var annars att åka till Eksjö julmarknad, men jag orkade inte. Jag orkar inte med dessa folksamlingar så vi hoppade över det. Istället satte jag upp Lotus julklapp. Lotus är väldigt duktig på att dra runt maten i boxen. När maten blivit nertrampad i torven i boxen så äter han den inte, vilket man förstår. Det gör att jag har fått slänga massor med mat. Det blir både dyrt, plus att han inte får i sig den mat han ska, så Lotus har fått en "Haybar" i julklapp. Den skruvade vi upp idag.
 
Det blev riktigt bra!
 
Lotus accepterade Haybaren direkt och åt ur den utan problem. Så än så länge är vi mycket nöjda både han och jag.
 
 
Nej, nu ska jag fortsätta chilla i soffan. Så skönt att ta det lugnt och bara vara :)
 
Kram på er! Så roligt med alla besök! Glöm inte klicka på hjärtat :)
Malin

Kommentera inlägget här :