Snölandskap

publicerat i Allmänt, Cocker Spaniel, Skogsbacka;
Jag har kommit på, att det här med vintern inte är så dumt ändå. Inte när det har kommit snö i varje fall. Det är så vackert ute nu och jag önskar av hela mitt hjärta att snön får ligga kvar.
 
Idag tog vi oss en liten sovmorgon. Sedan fixade vi iordning här hemma och efter förmiddagsfikat åkte vi ut till Skogsbacka. Dagen innan hade vi ringt grannen och bett honom ploga vägen, vilket han gjort. Det var en himla tur, för ute i Skogsbacka var det sååå mycket snö. Så vackert! Ett riktigt snölandskap.
 
 
Vi fick pulsa ordentligt i snön för att ta oss fram till framsidan. Lilleman, han hoppade i våra fotspår. Det var riktigt mycket snö för en liten cocker spaniel.
 
 
Det var massor av istappar runt om hela huset. Så vackert.
 
 
 
 
Vi fick skotta lite gångar i trädgården så Lilleman kunde ta sig fram och kissa ha, ha. Inte lätt att vara liten...
 
 
Efter att vi fått igång eldningen, matat fåglarna och ätit lite lunch så tog vi oss en promenad.
 
En flygande cocker :)
 
Lilleman fick springa lös. Han är så duktig och kommer som ett litet skott på inkallning.

 
Underbart vinterlandskap.
 
Vi såg en massa spår av bland annat älg och rådjur. Efter promenaden gjorde vi iordning lite fika och hade det bara sådär mysigt som vi kan ha i Skogsbacka.
 
 
Jag hade helt klart kunnat stanna kvar där ute! Åh, det gnager i hjärteroten att åka därifrån...
 
När vi kom hem var det dags att ta tag i stallet. Idag bestämde vi oss för att rida ut, i mörkret, med endast ljus ifrån pannlampan. Det gick så bra! Jag gick först och lös upp och Lotus och Alva kom efter mig. Han är så snäll! Lotus bara lufsade på och det var så mysigt. -7 grader och nästan helt stjärnklart, lite magiskt!
 
Ikväll har jag trimmat Lilleman, så nu är han så fin till julafton. Barnen har klätt granen och Sessan har börjat leka med den ha, ha, ha. Ja, ni... jag undrar hur länge den får stå. Fast det är inte hela världen. De måste ju också ha lite roligt såhär i juletider.
 
Har ni haft en bra söndag? Jag hoppas det!
 
Kram på er alla!
Malin

Kommentera inlägget här :