Vad skulle...

/ Permalink / 0
jag göra om jag inte hade hästarna? Jag minns, för flera år sedan, vi, jag och Alva, var på väg hem till stallet efter en tur i manegen och Alva sa "Mamma, vad skulle vi göra om vi inte hade hästen?". Ja, vad skulle vi göra då? Skulle vi ha mer pengar i plånboken, för det kostar att ha häst... ja, det kanske vi skulle ha.... kanske inte. En del köper kläder för massor av pengar, jag skulle nog köpa lite mer kläder men inte en massa. Det gäller att hinna använda kläderna. Att köpa en massa och lägga på hög och knappt hinna använda dem, det är inte jag. Jag är inte den som slösar. Jag skulle kanske resa mer...
 
Att ha häst innebär att vara ute i ur och skur. Du måste till stallet, varje dag (vilket förvånar en del), mocka, göra mat, borsta och se till att det är vatten ute i hagen. Det är ett ordentligt styrkepass, varje dag. Extra styrketräning blir det då jag köpt torv eller mat. Säckar på 20 kg är en baggis att bära idag. Rida sin häst är inte heller latmansgöra. Där får du jobba med hela kroppen. Jag gör hellre det än knyter på mig ett par löparskor och ger mig ut och springer. Det tycker jag är urtrist!
 
Lotus WL
 
Om jag inte hade stallet och hästintresset hade jag inte heller fått alla nya stall/hästvänner. Helt fantastiska personer som jag är så glad över att jag fått lära känna!
 
Det finns de som ifrågasätter mitt hästliv, "hur hinner du?", "hur orkar du?", då frågar jag istället "Hur hade jag mått om jag inte hade haft stallet?". Stallet, hästarna, stallvännerna har många gånger varit min räddning, t.ex. då jag var utbränd och sjukskriven. Sedan finns det något som kallas prioritering. Jag och du prioriterar kanske inte samma saker.
 
Vad skulle jag göra om jag inte hade hästarna... det vet jag inte... men livet tror jag skulle vara så mycket tråkigare. Jag är lite trött på att hela tiden bli ifrågasatt när det gäller hästarna. Så, tänk till en gång extra innan ni dyker på mig och ifrågasätter mitt hästliv. 
 
 
Lev era liv så som ni vill leva dem, jag lever mitt!
 
Jag älskar mitt hästliv!
 
Kram
Till top