Vågar jag ...

/ Permalink / 1
bli gammal? Vågar du bli gammal? Efter att idag fått höra hur det kan vara med hemtjänsten så blev jag väldigt tveksam...  Frukost vid 09.30, kanske kan funka men kvällsmat kl.16.30!!! Hallå mitt i det blå, då är det ju fikadags INTE kvällsmat! Räkna sedan på tiden mellan kvällsmat och frukost... 17 timmar!!! Jag är hungrig efter 4 timmar, småsur efter 5 timmar och inte trevlig för omgivningen efter 6 timmar. Tänk er då 17 timmar! Till mig skuille inte hemtjänsten våga gå!
 
Att sedan kanske och, lägg märke till att jag skriver kanske, få duscha en gång i veckan eller kanske inte för att hemtjänstpersonalen vägrar duscha personen för att det är för problematiskt med duschkabinen!!! Ska man då låta personen gro igen??? Städat blir det inte heller! Ska vi behandla våra gamla såhär!!!
 
Vart är vi på väg? Det är inte alla som har någon som kan hjälpa dem och ni vet ju hur det är när man själv ska söka sjukvård, då måste man nästintill vara frisk för att orka för du orkar inte stå på dig om du är för sjuk. Att vara gammal och ha sina krämpor, helt själv, stå på sig för sin skull är nästintill omöjligt. Jag hoppas att mina barn kan hjälpa mig om jag inte orkar stå upp för mig själv när jag blir gammal och inte själv orkar!
 
Jag blir bara så ledsen och arg för hur gamla ibland behandlas. 
 
 
Kram
#1 - - Lillemor lorentzon:

Bra skrivet Malin tur att vi har dej o pelle

Svar: Vi ska allt ta hand om er! Gör inte kommunen det de ska, då ska de få med oss att göra! :)
malinlorentzon.se

Till top