Det bästa...

jag gjort i sommar var att skaffa våra hönor och vår tupp. Jag fick dom av min bror i slutet på förra sommaren och de bor hemma hos honom när vi inte bor under längre tid här i torpet. Vi kan kalla det sommarhöns... jag gillar inte det ordet, för jag skulle vilja ha dem jämnt.
 
 
De är så mysiga! Spatserar omkring här i trädgården, pickar, skrockar, håller stenkoll på varandra... En höna är mer försiktig än de andra, lilla Stina, och stannar gärna i buren. De har verkligen olika personligheter alla fyra. Tuppen är lite försiktig av sig, tar gärna det säkra före det osäkra i början och håller sig nära buren. Ju mer tiden går när de får gå fritt desto katigare blir han och längre och längre från buren går han. Två av hönorna, Märta och Lotta, är de tuffare och är oftast först ut ur buren.
 
Idag har det varit riktigt gott väder. Tjejerna har varit i stan, gubben har inte semester än, så Gustav och jag har varit själva här och haft det så mysigt. Det har blivit ett par svängar till sjön för bad. Första turen på förmiddagen var det 21 grader i vattnet, andra turen på eftermiddagen hade temperaturen stigit till 22 :) Så skönt och absolut inga problem att doppa sig.
 
 
Det verkar bli fint väder i morgon också så då ska vi ta oss en sväng igen :) Trots att sommaren har varit blåsig och inte särskilt varm så har vi faktiskt badat riktigt mycket.
 
Igår blev det besöksrekord här på bloggen! Ni som inte varit här innan hälsar jag välkomna!
 
Kram

Kommentera här: