Igår hade...

Skogsbacka / Permalink / 0
vi en överraskningsutflykt för min bror som fyllt 40år. Han trodde att det skulle bli en vanlig träff hemma hos våra föräldrar så ni skulle sett hans min när min mamma sa att "Här ska vi inte stanna, nu ska vi åka...det finns ju någon som fyllt 40 som vi ska fira". Ha, ha, ha hans min är obetalbar!
 
Vi satte oss i bilarna och åkte iväg. Till slut hamnade vi vid Tåkern och brorsan var helnöjd, fågelskådare som han är :) Vi började med att fika innan vi gick ner mot Tåkern.
 
 
Barnen passade på att ruva en stund :)
 
Vi var inne på Naturum en sväng och gick sedan upp i fågeltornet.
 
Vacker utsikt! Massor av fåglar.
 
Vi gick först en bit på sagostigen...
 
 
för att sedan gå vidare ut på spängerna och spana på fåglar.
 
Det var extra kul att se hur arga måsarna blev på Kärrhöken som kom och spanade efter käk. Han blev snabbt bortkörd.
 
 
 
 
Efter besöket i Tåkern åt vi lunch som min mamma fixat med. Därefter åkte vi vidare till Girabäcken som ligger lite utanför Gränna. Så mysigt och fint!
 
Girabäcken
 
När vi gått stigen vid Girabäcken kom vi ner till Vätterns strand. Så mysigt! Där var vi en liten stund och bara njöt.
 
Vi åkte sedan till Gränna där vi köpte polkagrisar och dricka. Därefter åkte vi till Kleven, det ligger också utanför Gränna, och fikade. En fantastisk fin fikaplats. Parkering fanns både om man kom med bil eller till häst :)
 
 
Utsikten i Kleven var fantastisk!
 
 
Avslutningsvis åt vi pizza hemma hos mina föräldrar.
 
Vi hade en toppendag! Vädret var toppen, allt flöt på helt perfekt hela dagen, en riktig lyckad dag och födelsedagsbarnet var väldigt nöjd!
 
Det var först gången jag besökte Tåkern, Girabäcken och Kleven. Jag kan verkligen rekommendera er att besöka dessa ställen!
 
Idag har det varit en lugn dag. Vi har varit i Skogsbacka. Gräset har blivit klippt, blommorna har vattnats, vi har badat och det var faktiskt riktigt skönt!
 
 
Det växer så det knakar både i pallkragarna och potatislandet :)
 
Idag blev det lite gallring bland morötterna :)
 
Rödbetorna är verkligen på gång!
 
I morgon är det arbetsdag igen. Två dagar kvar innan min semester börjar. Det kommer att vara de två segaste dagarna! Jag försöker bli lite motiverad...
 
Lite sömn kanske hjälper...
 
Kul att så många hittar hit också! Klicka gärna på hjärtat när ni kikat förbi, eller varför inte lämna en liten kommentar. Det är riktigt kul med en liten hälsning och det sporrar mig att göra bättre och bättre inlägg :)
 
God natt på er!
 
Kram
Till top