Tidig morgon, pirrande nerver.

publicerat i Allmänt;
Det blev inte många timmars sömn i natt. Jag har så svårt att sova på natten innan Alva ska tävla och det var inget undantag i natt. Vaknade innan 04.00 och sedan gick det inte att sova ordentligt. Till slut blev klockan 05.45 och jag gick upp. Senast 07.15 var tanken att vi skulle åka från stallet och 07.16 rullade bilen iväg. Rätt bra planerat så långt :)
 
Det är alltid lite nervöst när man ska till en ny tävlingsplats och idag åkte vi till Rappestad utanför Vikingstad. Vi hade aldrig varit där, men allt gick enligt planerna och vi kom fram i god tid.
 
Framme i Rappestad.
 
När vi kom fram fick Lotus mat och vatten. Han är så duktig, han både äter och dricker och håller sig lugn. En riktig klippa att ha med sig. Så skönt!
 
 
När Lotus stod och åt så gick vi och kollade över tävlingsplatsen, för att få en inblick i hur vi skulle ta oss från framridning till framhoppning för att sedan till slut ta oss till ridhuset. Därefter gick vi banan. Vi går alltid banan två gånger och under tiden memorerar vi den stegvis. Jag kan säga att komma upp i 10 000 steg en sådan här dag är en baggis :)
 
När Alva och Lotus skulle hoppa, ropade de upp fel namn. Det var en annan tjej som skulle hoppa före. Efter kontakt med domartornet, så upptäckte de sitt misstag och rätt tjej fick hoppa sin runda. Ungefär samma sak hände när vi var i Boxholm, snacka om höjden av otur att det ska hända oss igen. Inte nog med det, men när Alva fått startsignal, när det var hennes tur, och börjat hoppa banan, så började den andra tjejen att hoppa omhoppningshindrena trots att hon rivit hinder nummer två grovt. Vilken röra! Alva hade startat, så hon fortsatte banan. Hon red riktigt bra och nollade grunden, så det blev till att hoppa omhoppningshindrena. Till sista hindret blev vägen inte riktigt 100% bra och då blev det ett pet, på sista hindret, så retligt. Trots det så var vi nöjda! Alva fixade banan riktigt bra. Det var första tävlingen inomhus och det var toppen!
 


Efter 90-banan fick Lotus stå i transporten och äta och dricka. Vi, vi gick till cafeterian och fikade :) Efter en stund var det dags att gå banan för nästa klass, 1m. Jag måste säga att det var två riktigt bra banor idag. Roliga och lite kluriga. Det tog en stund innan det var Alva och Lotus tur, men till slut så var det dags.
 
 
De nollade både grunden och omhoppningen. Herregud, vad spännande det var! Jag hade så svårt att filma så är det lite skakigt så beror det på att jag hoppade jag med :) Så kul! Vi är så nöjda och glada! Lotus fick klappar, kramar, morötter och äpple som belöning :) Han är fantastisk! Ryttarinnan också såklart :)
 
Så stolt och glad över deras insats idag!
 
Det har varit en riktigt bra helg. Föreläsning med Lotta på Ljungs handelsträdgård, tävling idag, fotbollscup (mer om det i morgon), en sväng till torpet. Nu hoppas jag på en bra jobbvecka!
 
Kram på er!
Malin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anita:

Lät som en bra helg :D

Svar: Ja, det var det verkligen! 😃
Malin

Kommentera inlägget här :