Lördag och sovmorgon.

publicerat i Allmänt, Recept, Skogsbacka;
Ja, det trodde jag att det skulle bli, men "icke sa nicke". Grannen tvärs över gatan som har en fiskbil startade den innan kl.07.00 och lät den stå på tomgång precis nedanför vårt sovrumsfönster. Sånt kan göra mig galen!!! När han till slut försvann med sin bil så slumrade jag om en liten stund. Jag blir bara så less, när jag väl kan få en sovmorgon så är det någon som förstör den... Usch!
 
Vad kul att så många vill följa bloggen på bloggens fb-sida :) Jag ska göra mitt bästa för att göra trevliga inlägg med bra foton. Kul att jag fått lite kommentarer på förra inlägget, det värmer :)
 
Efter stallfix och middag idag så åkte jag och Lilleman ut till torpet. Vi gick en runda i skogen för att hitta lite svamp, men hittade ingen förutom alla dessa oätliga svampar som finns överallt.
 
 
Lilleman och jag hade en mysig tur i skogen. Lite skumt är det i och för sig, för när vi gick där så fanns det ganska färska spår av vildsvin. Så helt avslappnad kan jag inte säga att jag var... Funderade lite på om jag inte skulle ta jägarexamen...
 
En grymt stor rotvälta
 
När resten av familjen kom plockade jag upp lite potatis. Än finns det kvar och det är jag glad för, för de är så goda!
 
 
Till potatisen blev det grillat kött och annat smått och gott. Vi testade att grilla lite salladslök till maten. Det var riktigt gott. Den löken är inte så stark så det var gott till maten. Jag testade också att grilla rödbetor. Vi hittade ett recept på nätet. Så enkelt och riktigt gott till grillat.
 
Rödbetor i foliepaket 2 pers
 
4 färska rödbetor, skalade, i klyftor. 
30g smör rumsvarmt 
färsk timjan
olivolja
flingsalt och svartpeppar
 
Gör så här:
Skala betorna och dela i klyftor. Lägg klyftorna i en skål och ringla över olja, salta och peppra. Lägg rödbetorna på dubbla ark aluminiumfolie. Repa av timjan och strö över betorna. Klicka till sist på smöret och förslut folien. 
Grilla på grillgaller i ca. 25-30 minuter. Grillade rödbetor är utmärkt tillbehör till grillat kött.
 
 
Det ska också vara riktigt gott att riva parmesan över de varma rödbetorna. Jag har inte testat det idag utan får göra det en annan gång :) 
 
Nu ska jag snart lägga mig. Det kommer att vara tyst och mörkt, precis så som jag vill ha det och jag kan inte tänka mig att det är någon fiskbil som väcker mig i morgon... Den är låååångt borta :D
 
Kram på er!
Malin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anita:

Men så irriterande med bilen utanför fönstret när man själv vill ha sovmorgon..... Kram !!

Svar: Jaaa.Får hålla mig i skinnet för att inte rusa ut på balkongen och skrika åt honom att stänga av skrället ha, ha. Kram!
Malin

Kommentera inlägget här :