Sakta men säkert...

börjar det synas i naturen att det är höst. På tomten i Skogsbacka har vi en lönn och den har sakta börjat skifta i lövverket. Så vackert med dessa färger!
 
 
Idag har vi fixat iordning mineritskivan som vi ska ha mellan järnspisen och den vanliga spisen. Mineritskivan skyddar den vanliga spisens ledningar från att smälta då vi eldar i järnspisen. Vi lyckades få dit två mindre skivor och en större, så sammanlagt blev tjockleken på skivorna 27 mm där det kommer bli som varmast. Jag tror det räcker så.
 
 
Jag ska sedan skaffa lite murbruk så att jag kan jämna till kanten som är vid skivan och sedan tror jag att lite ny vit färg kan göra susen.
 
När det var klart svärtade jag järnspisen med spissvärta. Det ska göras när spisen är sval, någon gång om året, så det passade bra idag. Spisen blev riktigt fin när det var klart.
 
Nästa gång jag åker ut ska jag elda :)
 
Liljorna har börjat släppa iväg sina frön. Jag tycker deras frökapslar ser ut som små aliens ha, ha.
 
 
Även om det är höst så har inte rosorna slutat att knoppa och blomma. Underbart vackra rosor som växer precis vid verandan.
 
 
Jag fick en hel del gjort idag. Tänk vad det är roligt att pyssla och styra i torpet. 
 
I eftermiddag åkte Alva och jag till Lotus. Vi hade tänkt att ta en tur ut i skogen, men regnet vräkte ner så vi funderade på att hitta på något annat. Vi hade tur, för när vi var klara sken solen och det höll upp så det blev en tur ut i skogen. Så skönt!!! Idag var planen att galoppera i uppförsbacke några gånger. Det blev det och jisses vad det gick...
 
 
Det här var andra galoppen och sedan fick det bli en till galopp. Superkul tyckte Lotus och Alva, jag själv var allt lite nervös för att han skulle snubbla. 
 
Nej, nu ska jag ta söndagskväll :)
 
Kram Malin
#1 - - Julia:

Kika gärna in på min fotoblogg, kram!

Svar: Verkar som om din bloggadress inte funkar... Kram!
Malin

#2 - - Julia:

Ok det var konstigt för jag kan komma in på min, för det är JuliaAndelasPhotgraphy.blogg.se...kanske kan testa igen.

Svar: Nu funkade det :) Kram
Malin