Dunder och brak!!!

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
Vilket avslut det blev på semestern igår. Det var ett åskoväder utan dess like! Det började lite lugnt för att närma sig mer och mer. Vid ett tillfälle kom en blixt och efter ett litet tag ett muller som skakade hela torpet!
 
 
Nu gäller det att ha koll på skogen några dagar framöver. Risken är stor att det kan ligga och pyra i marken efter blixtnedslag. Om jag var rädd, nej det var jag inte och det är jag inte men jag har stor respekt för åskan. Jag är inte rädd för själva åskan utan om det ska börja brinna någonstans. Som läget är nu så är det väldigt torrt i markerna och börjar det brinna då, ja då kan ni räkna ut vad som händer.
 
Idag har jag gjort första arbetsdagen. Det var riktigt roligt att träffa alla igen och det gick bra trots att det blev sent igår kväll pga åskovädret. Vi fick en del gjort men det är mycket kvar, men det som inte hinns med innan skolstarten får vi ta när barnen kommit. Här ska vi inte dra på oss någon onödig stress. Lätt att säga...
 
Efter jobbet åkte jag direkt ut till stallet och lunchfodrade hästarna och gjorde stallsysslorna. Det var riktigt svettigt idag med så Lotus fick ta en vilodag igen. 
 
Mums med lunch!
 
När jag var klar med alla ärenden i stan susade jag ut till Tången där jag mötte upp Johan, Gustav och hans kompis. Det fick bli ett bad, så skönt efter en arbetsdag. Det går inte att klaga på värmen i vattnet. Trots åska och regn igår så var det 24 grader i vattnet.
 
Underbart avkopplande!
 
 
Det blev bad och fika och en stund att bara vara och njuta av lugnet. Så skönt!
 
Ikväll blev det lite jobb inför i morgon. Nu är det dags att lägga sig så att jag hinner sova en stund. Det kan komma åska framåt natten...
 
Kram Malin

Kommentera inlägget här :