Det är kris!

publicerat i Allmänt;
Jag har inte haft någon energi att skriva här på bloggen. All min energi har gått åt till att få tag på hö! Från det att jag vaknar på morgonen tills dess att jag lyckas somna på kvällen så tänker jag på foder. Det är kris i Sverige och bland Sveriges bönder och det har väl inte undgått någon. Att få tag på hö är helt hopplöst. Jag försöker tänka positivt men så kommer den där ångesten och paniken som ett slag i magen. Jag måste ha något att göra hela tiden för att inte bli knäpp i huvudet och då har jag en häst att oroa mig över. Tänk då på alla stackars bönder som inte kommer att ha foder till sina kor, inte får ut något av sina odlingar, inte kan skicka några djur på slakt för köerna till slakterierna är överfulla mm. Hur mår dessa bönder... om jag mår jag skit för en häst så mår de säkert fruktansvärt! Just nu är det för bedrövligt!
 
Igår kom en liten vändning. Nu har vi förhoppningsvis hö på gång från Estland. Fast så länge jag inte har höet på plats så är jag inte säker, så jag vågar inte pusta ut än. Men jag lovar, när jag väl har höet på plats och det är ok, då ska jag fira med champagne!
 
Jag ber för att det ska komma regn, att det löser sig med höet, för just nu njuter jag inte alls av min semester. Jag går bara omkring med en klump i halsen, ångest och en ständig oro. Det var inte såhär sommaren skulle bli...
 
 
Kram Malin

Kommentera inlägget här :