Recept, höns och lite annat.

På midsommarafton gjorde jag en jordgubbskladdkaka och i inlägget igår lovade jag er receptet 🙂
 
Jordgubbskladdkaka ca 12 bitar
 
175 gr smör
2 1/2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
 
Garnering
ca 300 gr jordgubbar, färska eller frysta
florsocker
 
Gör så här:
 
1. Sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalan något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
 
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
 
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
 
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28-35 minuter n´beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (OBS! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vanlijglass.
 
Jag tycker denna kladdkaka är godast med vanlijglass till. Jag tror också att det räcker att ha den i ugnen ca 20-25 minuter.
 
 
Idag på förmiddagen kom min bror och hans familj på fika. De hade med sig hönorna som jag får låna över sommaren. Så mysigt!
 
 
 
 
 
Det tog inte lång tid innan det blev några ägg, för på eftermiddagen fanns det ett par i det lilla hönshuset.
 
Duktiga små pullor.
 
Lilla Skrållan har funnit sig till rätta och är en liten och väldigt busig tjej. När jag står vid diskbaljan så är hon gärna vid fötterna och busar. Det är så obehagligt! Hon är lika busig som hon är söt 😀
 
 
 
Skrållan och Lilleman 
 
Det går riktigt bra med Lilleman och Skrållan. Visst, Skrållan tycker Lilleman är lite läskig men Lilleman är van och bryr sig inte.
 
Vad har ni hittat på idag?
 
Vädret ser ut att bli riktigt bra i veckan. Underbart! Då blir det bad.
 
Kram Malin

Kommentera här: