Pälsfällning och tulpaner.

publicerat i Allmänt;
Nu är det verkligen fällningstider. Vår häst Lotus fäller massor! Det är riktigt skönt men med fällningstider följer lätt ömtåligt skinn och päls. Lotus fick för ett tag sedan skav på halsen av tyglarna och då satte vi på lammskinn på dem och skavet försvann. Nu har han fått skav av sadeln så igår åkte renskinnet på. Det bästa som finns vid skav under sadeln.
 
 
Jag köpte ett renskinn, tredje sortering och jättefint. Jag klippte till det så att det passade under sadeln. När du använder renskinnet lägger du det uppochner med pälsen neråt. Pälsstråna på renskinnen är luftfyllda vilket skapar isolerande och tryckavjämnande effekt. Det är mjukt mot hästen, värmer och skyddar hästens hud. Det gör att skavet inte blir värre och att pälsen växer ut igen. Toppen!
 
I skolan har vi gjort fina tulpanteckningar. Eleverna har fått träna på att måla tulpaner framför och bakom varann. Vi började förra veckan att skissa upp dem med hjälp av mallar av tulpanen. I dag har eleverna fått färglägga dem. Det gjorde de så bra! De fick själva experimentera med färgerna och fick fram så fina färger. Så duktiga!
 
Några av alla fina teckningar.
 
Nej, nu är det dags att ladda batterierna inför morgondagen.
 
Kram Malin

Kommentera inlägget här :