Stopp i maskineriet.

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
Så skönt med sovmorgon! Jag ställde ändå klockan för sova bort hela dagen vill jag inte göra. Efter frukost och förmiddagsfika åkte vi till stallet och red. Dressyr stod på schemat och jag tog mig en sväng på Lotus jag med. Shit, vad rolig han är att rida! Jag ska ta och hoppa upp en sväng i morgon med :)
 
Min lille plutt!
 
När jag kom hem blev det en dusch och idag blev det premiär med de nya produkterna från Rituals. Det luktar så gott och huden blev så mjuk efteråt. Dessa produkter ska jag fortsätta unna mig.
 
 
I eftermiddag bestämde vi oss för att åka ut till torpet. Jag gick in på appen för luftvärmepumpen för att höja temperaturen inne i huset, men det funkade inte. Något var fel. Jag anade att det kunde vara is och googlade på hur andra gjort som råkat ut för det. Ett tips var att hälla varmt vatten på värmepumpen så att det rann ner över värmepumpen och isen. 
 
När vi kom ut var det som jag trodde is på luftvärmepumpen. Det har varit riktigt kallt de senaste dagarna så det är inte så konstigt att det blivit så. Vi satte igång med att hälla varmt vatten på värmepumpen.
 
Därefter tog vi fram skarvsladd och värmefläkt. Isen smälte men det tog riktigt lång tid. Inte förrän 4 timmar senare smattrade det till som en kulspruta i fläkten och isen släppte. Luftvärmepumpen gick igång igen! Vilken lycka!
 
När sådana här saker händer är man så glad över att ha en keddy att elda i, i vardagsrummet och en järnspis i köket. Åh, vad jag älskar vår järnspis! Det finns nog ingen värme som är så skön som den!
 
 
Något som är mindre kul är att vildsvinen varit och bökat runt riktigt ordentligt i hagen till vänster om Skogsbacka, där Celinne och Lotus brukar gå på sommaren. Som tur är har vildsvinen inte tagit sig in i trädgården...än. Det kanske beror på att jag har på elen i stängslet i hagen och att den nedre tråden är lite längre ner vid hussidan... Jag hoppas verkligen att de håller sig undan! Annars skaffar jag mig jägarexamen...
 
Fy vad vildsvinen vänt till!

 
Vintern är annars väldigt vacker ute i torpet. Massor av snö!
 
 

Vackra istappar här och var :)
 
 

I kväll anmälde jag Alva och Lotus till sin första lokala start. Det blir i Aneby i april. Åh, vad det ska bli kul! Anebys ridklubb anordnar tillsammans med Svarttorps Ridsällskap tävling i dagarna tre, lokal och regional hoppning. Alva och Lotus ska starta 1m på fredagen och lördagen.
 
I morgon åker vi ut till Skogsbacka igen för att se så att allt är ok med luftvärmepumpen. Idag blev det mer jobb än tänkt så i morgon kanske vi kan njuta mer av lugnet.
 
Kram Malin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anita:

Härligt med ridtur! :D
Kul att du gillade Rituals produkter också! Kramis

Svar: Ja, underbart! :)
Malin

Kommentera inlägget här :