En dag på landet

publicerat i Allmänt, Skogsbacka;
I morse vaknade jag tidigt och fick springa ut till toan. Ja, toaletten ligger inte i inne i torpet utan i en egen liten byggnad en bit ifrån. På vägen tillbaka in till huset stannade jag upp en stund. Fåglarna kvittrade och solen gick upp bakom trädtopparna, det skulle bli en fin dag idag, så underbart vackert. Sedan tassade jag in igen, smög så tyst jag kunde uppför den knarrande trappan och kröp ner under täcket. Det dröjde inte länge innan jag somnade om. I torpet sover jag så fantastiskt skönt!
 
Idag åt jag frukosten ute på verandan. Sedan tog vi tag i det som var kvar av potatislandet. Det var en hel del, men till slut blev det klart och i eftermiddags åkte potatisen ner i jorden. Så gott det ska bli, med egenodlad potatis! Vi får hålla tummarna för en fin skörd.
 
 
Idag har även blomlandet på framsidan fått ny jord. Tänk vad jord kan försvinna. Helt galet! Nu var det riktigt dåligt med jord, så det var verkligen på tiden att fylla på.
 
 
Fem säckar med jord fick fyllas på i landet och jag hade säkert kunnat fylla på med ett par till. Det blev riktigt bra. Nu ska vi bara köpa några perenna växter till att ha i landet. Har ni något tips på en fin perenn växt, som trivs i mycket solljus?
 
Lite annat gräva har det blivit idag med. Nu har vi äntligen haft en liten begravning för Gustavs marsvin Sötis. Nu ligger hon där tillsammans med vår hund Ludde, vår katt Amadeus och kaninen Trollduva. 
 
Graven har blivit lite större så det behövs några stenar till.
 
Efter allt grävande under dagen var vi riktigt varma så vi tog bilen till Tången. Det visade sig att termometern visade på 20 grader i vattnet! Så varmt redan! Jag nöjde mig med att bada benen medans Gustav tog årets första dopp!
 
Vilken badkille!
 
Efter middagen tog jag en liten micropaus innan det var dags att sätta igång med eftermiddagsfikat. Idag blev det rabarberpaj av Skogsbackas rabarber som blivit så fina.
 
 
 
Det var så gott! Rabarberpaj med massor av vaniljsås, det är sommar det!
 
Efter allt grävande i torpet så åkte jag till stallet och fortsatte grävandet där 😀 Vi ska tvätta stallet nu när vädret är så bra, så nu åkte största delen av Lotus bädd ut. Herregud, vad mycket torv!!! Men vilken fin bädd han hade! Nu blir det att jobba på en lika fin bädd igen när stalltvätten är klart. 
 
I morgon är det åter jobbdags igen. Den här långhelgen gick så fort! Hoppas ni har haft det bra och också haft fint väder och kunnat njuta av solen.
 
Kram Malin och glöm inte att klicka på hjärtat!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av carola:

Hej! Det skulle kanske passa med kantnepeta i framkanten. Den är fin och lätt att få att trivas. Ormbunkar tycker jag är fint. Det fyller ut bra. Allt behöver ju inte blomma. Hoppas ni får mycket potatis efter allt slit.Kul att följa din blogg!

Svar: Det måste jag titta på vad det är för en växt. Vad glad jag blir att du gillar min blogg! Ha en fortsatt fin kväll!
Malin

2:a kommentar, skriven , av Anita:

Gud så mysigt :D

Svar: Ja, det bästa som finns!
Malin

Kommentera inlägget här :