Otäck kväll igår.

/ Permalink / 3
Igår kväll var det hoppträning för Tord och allt gick riktigt bra fram tills precis på slutet... Alva och Lotus kom på en oxer, men de kom helt galet så Lotus hoppade rakt in i hindret och fick med sig de två översta bommarna. Alva och Lotus gick omkull.
 
 
Det var en riktigt otäck omkullridning, men konstigt nog höll jag mig lugn. Jag sprang in i paddocken och kollade hur hon mådde. Efter ett tag tog hon sig upp, riktigt ont i knät, men hoppade upp på Lotus igen. Där stoppade vi för knät smärtade så mycket. Lotus skrapade i sitt knä och fick ett litet skrapmärke i ansiktet, men han gick som han skulle, inget halt. När jag var på väg ner till stallet ringde jag Mari, en kompis som bor vid stallet och har sin häst där, och bad om hjälp. Hon kom och hjälpte mig, för när det gäller sådana här saker har jag inte mycket kunskap. Det är guld värt att ha sådana vänner! Hon spolade med kallt vatten en lång stund, klämde och kände. Lotus hade inte svullnat något än, frågan var hur mycket han skulle svullna till idag. AK som äger stallet och hade morgonfodringen idag, lovade att kolla Lotus idag på morgonen. Jag är så tacksam för all hjälp!💕
 
När allt var klart åkte jag, Alva och Alvas pojkvän (som var helt fantastisk och ställde upp) till Eksjö och akuten och kollade upp knät. Det hade fått en ordentlig smäll men inget verkade trasigt. Knät lindades om och vi fick åka hem igen.
 
I natt sov jag riktigt bra men jag vaknade i morse med sån panik. Då när jag höll på att vakna kom det till mig vad som hände igår kväll. På morgonen idag ringde AK och sa att allt verkade som vanligt med Lotus och han var inget svullen i benet. Då stod jag med den ena klassen utanför skolan och när jag lagt på så kom tårarna, lyckotårar. Så långt var allt så bra det kunde vara efter omständigheterna. Barnen undrarde såklart varför jag grät och jag sa att det var lyckotårar. Jag pratade också med Alva och hon hade så ont i hela kroppen idag, inte så konstigt. Knät var stelt och gjorde ont men jag sa till henne att det blir bättre när du kommit igång och rört på dig. Så idag när hon kom hem från skolan så kändes det mycket bättre, men såklart inte helt bra. I helgen blir det ingen hopptävling som det var tänkt, men är Lotus pigg, fräsch och gått som han ska under veckan så blir det start nästa helg, men då i 1m.
 
I eftermiddag har vi varit hos Lotus, klämt och känt och han verkar ok. Alva har gått med honom och hon sprang lite med honom och då verkade han inte halt.
 
 Så skönt att allt gick bra.
 
 
Nu ska jag ta fredagskväll och försöka lappa ihop mig själv. Känner mig lite trasig för tillfället.
 
Kram Malin (klicka gärna på gilla-hjärtat)
 
#1 - - Carola:

Men vilken tur att det gick bra. Det ser ju riktigt otäckt ut på bilden. Och att du fick det på bild. Hoppas inte de får några men eller blir rädda efteråt.

Svar: Ja, det var riktigt otäckt. Jag filmade hennes sista runda på träningen som jag alltid gör, så bilden är en screenshot från filmen. Nej, som det känns nu så är Alva ok och som det verkar så har hon inte blivit rädd, men det visar sig framöver när hon ska hoppa igen. Lotus hoppas jag har tagit det hela på rätt sätt. Vi får se senare i veckan.
Malin

#2 - - Josefin Nilsson:

Usch vilket hemskt fall! Tur att allting verkar ha gått bra ändå, kram

Svar: Ja, det var en riktig mardröm... Kram
Malin

#3 - - Emma:

vilken tur att allt gick bra!

Svar: Ja, verkligen!
Malin

Till top