Kreta del 2.

publicerat i Allmänt;
Under vår resa på Kreta hyrde vi bil under en dag. Vi bokade bilen till en dag då vi anade att vädret inte skulle vara riktigt på topp och det stämde. När vi vaknade på morgonen så var vädret mulet. Vi bestämde oss för att åka till den rosa stranden, Elafonissi. Vägen gick över bergen, på ringlande vägar där det från och till saknades vägräcke. Jag som är lite höjdrädd tyckte att det var lite läskigt emellanåt.
 
På vägen såg vi bl.a. getter. De gick bland bergen och betade på det lilla som fanns att beta på.
 
Vägen bjöd också på magnifik utsikt på flera ställen.
 
Utsikt över massor av olivlundar.
 
 
Utsikt över Kissamous...
 
 
På vägen vidare över bergen stannade vi till i en by och åt glass och drack frappé. Så fin utsikt på den tavernan...
Därefter åkte vi vidare. Då kom vi till en ravin där vi stannade till och tittade på utsikten. Mina ben var som kokt spagetti! Det var så högt och så blåste det rätt ordentligt där, så läskigt! Samtidigt var det vackert...
 
Därefter åkte vi vidare och för att ta oss vidare var vi tvungna att åka genom berget. Det var bara en fil så det var trafikljus som visade när vi fick åka. Detta var allt spännande för alla!
 
Vi börjar närma oss Elafonissi...
 
Till slut kom vi fram till Elafonissi! Vattnet var så klart och turkost. Så vackert! Som vi trodde så kom vi ifrån det molniga vädret i Agioi Astopoli. 
 
 
På Elafonissi stannade vi flera timmar och åt, solade och badade.
 
Elafonissi - den rosa stranden. I vattenbrynet är stranden rosa av alla krossade snäckskal.
 
Efter allt bad åkte vi åter mot Agioi Apostoli. En bit fick vi åka samma väg tillbaka, därefter tog vi en annan väg. Den var lika slingrig och gick högt upp i bergen den med.
 
Att hyra bil och åka ut själva var en helt fantastisk upplevelse! Det var inga problem att köra och det är verkligen något jag rekommenderar er att göra om ni kommer till Kreta. Du får se så mycket, du får verkligen se Grekland, inte bara det turistade Grekland, utan det mer äkta, det Grekiska. Detta var en höjdare på vår semester!
 
Just nu saknar jag den grekiska värmen, jag fryser om fötterna...
 
Ha det gott alla! Gillar ni inlägget, glöm inte klicka på hjärtat!
 
Kram Malin
 
 

Taggar: Crete, Elafonissi, Greece, Grekland, Kreta;

Kommentera inlägget här :