En tur till Vreta

publicerat i Gott & Blandat, Lotus WL;
När jag ibland tänker på hur tidigt jag ska gå upp så känner jag ofta att "jag orkar inte", men sedan ringer klockan 05.00, som idag och jag har dessutom inte sovit särskilt bra på natten. Jag har vaknat vid klockan tre och efter det inte sovit bra utan lyssnat på hur det blåst ute och frågat mig om vi kommer att komma iväg... men när klockan ringer så är det inga problem att komma upp. I morse fixade jag matsäck att ta med, käkade frukost och Alva och jag kom iväg i den tid vi tänkt. När vi kom till stallet morgonfodrade vi alla hästarna. Därefter tog vi ut dem. Under tiden åt Lotus sin frukost. När alla hästarna var klara gjorde Alva klart Lotus och jag fixade det sista med morgonfodringen. 06.45 rullade vi mot Vreta gymnasiet. För att Lotus skulle hinna få i sig grovfodret så fick han äta i transporten.
När vi kom till Mjölby sa GPS:n att vi skulle ta en annan väg än den vi tänkt. Alva kollade upp det med en annan app, Waze, och visst var det så. Det var en trafikolycka på E4:an längre fram så vi fick åka på lite mindre vägar istället. Vi vågade inte chansa i morgonrusningen på E4:an och riskera att bli ståendes med Lotus i släpet. Allt gick bra och strax före 08.00 var vi framme. Lotus fick en box så länge.
Alva fick rida i första gruppen. Perfekt idag. Efter en stund så gjorde Alva iordning Lotus. Vilken smidig häst han är att ha med! Att åka på meeting och ha honom uppstallad någon annanstans verkar inte vara något problem vad jag kan se😍
När alla ryttare och hästar var klara gick de in till ridhuset där de satt upp. Alla väntade på varandra.
På lektionen idag stod markarbete. Så himla bra! Markarbete är något som vi är dåliga på men som är så bra och viktigt! Det måste vi göra fler gånger! Lotus skötte sig alldeles utmärkt! Han tyckte att det var väldigt roligt och fick jobba ordentligt.
Efter passet var han svettig och riktigt nöjd. När han fått dricka och pustat ut i boxen en stund sedan var det dags för mig och Lotus att åka hem. Det var allt lite pirrigt att åka hem med honom själv.
Värst är som jag alltid säger motorvägen! Dessa långtradare som ska ligga i häcken på en och svänga ut precis bakom när de ska köra om. Jag hatar dem! Jag förstår inte varför de gör så, för jag kommer inte köra snabbare. Det får jag inte. Dessutom har vi vår älskade häst som betyder allt för oss, i ett hästsläp som är som ett tunt skal. Varför ska det vara så svårt att visa respekt? Drömmen är att äga en liten hästlastbil, men då måste jag vinna på triss först. Nog om det... Vi kom hem till stallet. När jag kom dit så var det ingen mer där så idag fick jag testa att lasta ut Lotus själv. Jag gick in till Lotus och knäppte loss honom och satte dit grimskaftet. Grimskaftet hängde jag över halsen. Därefter öppnade jag transporten där bak. Lotus stod still och när jag till slut öppnade bakdörrarna och sa till honom att "backa" så backade han sakta ut och jag kunde ta grimskaftet. Det gick verkligen superbra! När jag fixar sådana här saker så blir jag så glad och stolt över mig själv. Jag kan 😀
Att ta med Lotus upp till Vreta får vi göra fler gånger. Det var riktigt kul att få vara med och se vad Alva och hennes kompisar gör på ridlektionen.
Vet ni vad jag ska ha i morgon?.... sovmorgon!!! Det ska bli så skönt!
Kram Malin💕

Kommentera inlägget här :