Dahliorna är här!

Gott & Blandat, Lotus WL / Dahlia, Lotus WL, UHIP / Permalink / 1
Nu har mina dahliaknölar eller säger man lökar... ja, ja i varje fall idag kom de och jag hämtade ut dem efter jobbet. Det ska bli så spännande! Jag har sett så många fina olika dahlior på instagram och blivit sugen på att själv testa att plantera och nu är det dags. Jag planterar dem nog i morgon hade jag tänkt. Har ni något tips på vad jag ska tänka på? Det tas tacksamt emot för det är första gången jag ska plantera dahlior så tips tas tacksamt emot! Vill ni följa mig på instgram så heter jag @skogsbacka1 där. 
 
Det är tre olika som jag har beställt. 
 
White perfection, som blir riktigt höga, 120 cm, och får grymt stora blommor 20 cm i diameter!
 
Askwith Minnie, 110 cm höga och blommor som kan bli 15 cm i diameter.
 
Sweet Nathalie, de blir ca 90 cm höga och blommor som kan bli 13 cm i diameter. 
 
Jag tycker dahlior är både vackra att titta på och så har de så vackra namn. Ni ser hur de ser ut på papperspåsarna. Riktigt vackra, eller hur! 
 
Ja, så har jag och Alva köpt oss nya ridjackor. Lite kul med lite nytt såhär på våren. Jag har en sådan sorts jacka innan och den är så bra så det fick bli en till fast i en annan färg. Jag ska ha den gröna och Alva ska ha den mörkblå. Jackorna är så sköna och lagom varma. De är perfekta året om för på vintern är de kanon att ha som extra jacka under vinterjackan. 
 
 
Efter jobbet tog jag det lugnt en stund. Det har varit ännu en bra dag på jobbet. Innan jag gick hem idag så möblerade jag om lite och det blev riktigt bra! 
 
Lotus och jag har tagit oss en tur ut i skogen ikväll. Det var nästan lite läskigt för ikväll blåste det riktigt mycket emellanåt så vi tog inte den rundan vi brukar ta. Lite otäckt om ett träd skulle blåsa ner. Lotus fick träna på att gå förbi nedblåsta soptunnor idag. De kan vara väldigt läskiga! Han tittade lite extra på dem när vi skrittade förbi, för man vet ju aldrig, tänk om dom skulle hoppa upp och bitas 😁.
 
 
Ikväll hade jag tänkt förbereda mig lite inför morgondagen. Det är bara det att jag glömde den boken jag skulle titta i på jobbet... Det var kanske en mening med det. 
 
Hoppas ni har haft en riktigt bra dag! 
Ha det gott alla och var rädda om er! 
 
Kram Malin💞
#1 - - Marie:

Så fina jackor och ser praktiska och bra ut och så fint med dahlior

Svar: Tack! Ja, de är riktigt fina och sköna. Vi får hålla tummarna för att det blir dahlior... har aldrig planterat sådana blommor innan 😏
malinlorentzon.se

Till top