Första fästingen.

Blommor, Gott & Blandat, Skogsbacka / New Dawn, Skogsbacka, Torp, Tvestjärtsfälla / Permalink / 2
Jaha, då har jag plockat första och förhoppningsvis sista fästingen på mig själv. Den hade satt sig på höften. Jag undrade vad det var för en konstig leverfläck jag hade som stod ut så mycket innan jag såg den lille otäckingen. Det gick smidigt att få bort den med Lillemans fästingplockare. Nu gäller det att ha koll så att jag inte får ett stort utslag av bettet. Jag är väldigt tacksam över att jag har tagit TBE-vaccinationen. Jag skulle inte våga vara utan den. TBE är en sådan otäck sjukdom som sprids med fästingbett. Har ni vaccinerat er mot TBE? 
 
 
Idag på förmiddagen kom mina föräldrar förbi en sväng och vi kunde sitta ute och fika. Mysigt och gott! Mamma hade gjort goda smörgåsar med brie, gurka och kalkonsalami och så hade hon bakat en rabarberkaka. 
 
Mums! 
 
I eftermiddag satte jag igång med att göra fällor för tvestjärtar. Tvestjärtar älskar dahlior så jag tänkte vara ute i god tid innan de får smak på dahliorna. Jag såg fick tipset på instagram. Man tar lerkrukor och ser till att de är lite fuktiga, stoppar gräs eller halm i dem och sätter dem på käppar i rabatten. På morgonen och kvällen tömmer man krukorna på t.ex. komposten för tvestjärtarna är bra att ha. De äter bladlöss. När du tömt dem så stoppar du tillbaka halmen eller gräset igen och sätter tillbaka dem på stakarna. Jag använder mig av halm. Det ska bli spännande att se om det funkar.
 
 
Jag hade inga särskilda stakar så jag har tagit pinnar från nedfallna grenar som jag hittat ute i naturen. Det funkar nog det med. 
 
 
Här kommer ett par bilder på några rosor igen. Här har vi en hel del rosor och de är så fina. En av favoriterna som ni kanske vet sedan tidigare är denna, New Dawn... 
 
 
Sedan finns också dessa som jag tyvärr inte vet något namn på. Är det någon som vet vad det kan vara för ros? 
 
 
Sedan var det en sak till... jag bestämde mig för att börja träna i sommar. Hur det har gått... inget vidare. Jag har träningskläder och joggingskor, men än har de inte kommit på. Det finns ju så mycket annat att göra, men jag måste. Jag måste stärka upp mig så att kroppen ska hålla, men det är ju så tråkigt. Vet inte vad jag ska göra för att jag ska bli pepp på träning. Har ni något förslag? Det tas tacksamt emot! 
 
Nej, nu loggar jag ut för idag! Hoppas ni har haft en fin dag! 
 
Kram Malin💞
#1 - - Anita:

hua för dessa fästringar....

Svar: Ja, så onödiga!
malinlorentzon.se

#2 - - Marie:

Ohhh hualigen för fästingar, har också haft en fästing på magen en gång =D

Svar: Ja, fy så otrevliga djur det är.
malinlorentzon.se

Till top