Första träningen för Lillen.

Gott & Blandat, Lillen / Permalink / 0
Igår var vi iväg på hoppträning hos Julia. Efter all vår lastträning så fick Lillen åka med, med Lotus som trygghet i transporten såklart. Vi fixade iordning och lastade i god tid för att inte vara stressade och det gick hur bra som helst att lasta. Pga det så kom vi iväg tidigt men det gjorde absolut inget, för det var första gången för mig att köra två hästar så att känna att vi hade god tid på oss var bara bra för mig. Lotus och Lillen var så snälla och stod stilla i transporten så när vi kom fram så fick de lite mat tills det var dags att göra iordning Lillen. 
 
Alva fick tränsa Lillen i transporten, jag öppnade därefter transporten och Alva lastade ut. Det gick också bra. Lillen höll sig lugn och vi kunde sadla. När man åker iväg med en häst är det så mycket som ska fungera och det gjorde det idag. Det var första gången för oss som vi var iväg med Lillen så vi hade ingen aning om hur han skulle vara, men allt gick så bra. 
 
 
Lillen var taggad och så glad att vara iväg på träning med andra hästar att han gav till ett litet glädjetjut och ett litet skutt hahaha. Träningen gick verkligen hur bra som helst för att vara första gången. Han hoppade riktigt fint och det var så roligt att se. Det ska bli riktigt roligt att följa hans utveckling. 
 
 
Lastningen när vi skulle hem gick prickfritt och även körningen och att lasta av när vi väl var hemma. Det här gör vi snart om igen. Nu under jul och nyår ska vi träna Lillen på att lastas själv. Vi kan inte ha med Lotus varje gång, så nu ska vi få Lillen att känna sig trygg i sig själv när det gäller att åka. Det tror jag kommer gå bra, bara vi tar det lugnt och inte stressar.
 
Här kommer några små klipp från onsdagskvällens träning...
  
 
Ikväll har Lotus gått ett riktigt bra pass. Han har fått några dagars vila eftersom han har fått sitt årliga vaccin. Han var riktigt fin och vi sa det när vi gick hemåt att han har vilat sig i form. Det är han bra på vår käre Lotus. 
 
Nu är det snart fredag igen... och helg där vi förhoppningsvis ska hinna med lite julbak. 
 
Ha en fin fredag!

Kram Malin💞
Till top