Morgonfodring, klippning och dahlior.

Idag ringde klockan tidigt. Jag var redan vaken, för en stund tidigare vaknade jag med ett ryck, "shit jag har ju morgonfodringen" tänkte jag, tittade på klockan och insåg att jag kunde ligga kvar en timme till. I vanliga fall är det en mysig och rolig stund att komma till stallet och morgonfodra. Så var inte känslan idag, idag var det ledsamt, för idag var det tomt i en box, idag saknades Ricco. Igår kväll vandrade han vidare till de evigt gröna ängarna. Usch, det är så ledsamt. Han fattas oss fine gamle Ricco.
 
Morgonfodringen rullade på bra ändå. Hästarna kom ut, jag fixade stallsysslorna och åkte därefter hem. Senare på dagen lämnade jag in hästsläpet på tvätt och däckbyte. Inte klokt att det är dags för vinterdäck nu. Jag satte på dem nu eftersom vi åker mycket och tränar. Jag tror inte det är förrän i november som det är lag på att ha vinterdäcken på. Har ni satt på vinterdäck ännu? 
 
Det blir visst väldigt mycket stall nu såhär på novemberlovet och jag klagar inte hahaha. I eftermiddags åkte Alva och jag ut och klippte Lotus. Nyslipade skär och nytvättade häst var verkligen lyxigt att klippa. Ännu lyxigare blev känslan när jag fick testa en sladdlös, mycket tystare klippmaskin. Lotus gillade den sååå mycket bättre än den jag har nu så nu har jag bestämt mig, jag ska köpa en ny klippmaskin. Så mycket som jag klipper honom plus att jag även klipper andra hästar så kan det vara värt det. 
 
 
Han blev så fin och nu kommer träningarna bli så mycket bättre för honom. Innan svettades han sååå mycket. Ni anar inte hur makalöst tjock och tät päls Lotus har. Det är helt galet! 
 
För ett litet tag sedan grävde jag upp dahliorna i Skogsbacka. Jag grävde upp dem med en grep, skakade av och pillade bort så mycket jord jag kunde. Därefter spolade jag rent knölarna från jord så gott det gick. 
 
 
Sedan har de fått ligga i källaren på snickarbänken och torka till. Häromdagen skrev jag på varje knöl ordentligt vilken sort som är vilken. Tills i vår ska jag göra ordentliga skyltar, det blev bara inte av i år. 
 
 
Nu har alla knölarna fått flytta ner i en flyttkartong och kartongen har flyttat in i ett svalt och mörkt förråd. 
 
 
Det ska bli så spännande i vår, när jag ska sätta igång knölarna igen och se om det är något liv i dem. Det får vi hoppas. Jag ska köpa några dahlialökar till av någon annan sort, några mindre. Åh, vad jag längtar tills i vår! (hahaha och vi har precis börjat vintertiden...) 
 
Ha det bra alla!
 
Kram Malin💞
#1 - - Jossan:

Vi har också bytt däck på transport och dragbilen så att vi är redo när kylan slår till på riktigt :)

Vad är det för klippmaskin du tänk köpa? Är också sugen på en ny och sladdlös så alla tips är välkomna :)

Svar: Jag funderar på att köpa en Heiniger Explorer eller en Aesculap Equipe CL. Den senare ska vara stark och bra till hästar med tät och tjock päls, vilket Lotus har. Den kostar mer så jag får se vilket jag tar.
malinlorentzon.se