Tävling på Jönköpings Fältrittklubb

I morse ringde klockan tidigt. Vi åt frukost och fixade matsäck och därefter åkte Alva och jag till stallet för morgonfodring. Efter att alla hästar fått frukost och gått ut, jag mockat och Alva packat transporten så tog vi lite mellis. Alva fixade sedan iordning Lotus och vi kom iväg i bra tid till hopptävlingen på Jönköpings Fältrittklubb. När vi kom fram vräkte regnet ner men tills vi skulle göra iordning Lotus så hade det regnat klart. 
 
Framridningen och framhoppningen gick som planerat. Det är riktigt bra i Jönköping. Mycket yta på både framridning och framhoppning. Idag var det första gången som Alva och Lotus hoppade 1.15m inomhus. Innan har de gjort två starter utomhus, en för lite mer än ett år sedan och den senaste på Linköpings horseshow.
 
De gjorde en riktigt bra start idag, men fick med sig ett retligt pet i en trång kombination. Trots petet så är vi väldigt nöjda. Det känns att de är på rätt höjd och nu får vi hoppas att fler klubbar anordnar 1.15 m. Det är en bra förberedelse inför 1.20m, men där är vi inte än, i varje fall inte jag. Herregud, mitt hjärta måste hålla hahaha. Det räcker idag så sitter hjärtat utanpå kroppen när Alva rider. Jag blir så nervös, fast jag inte behöver.
 
 
Dagen till ära hade han blivit knoppad av Alva. Så fin!😍
 
 
Vi kom hem sent i eftermiddag trötta men väldigt nöjda med dagen. Det är så kul att åka och tävla. Det enda som inte är kul är att köra transporten på motorvägen. Jag har hjärtat i halsgropen flera gånger. Det är ofta lastbils/långtradarchaufförer som inte vet hur de ska köra. Helst slickar de transporten när de ska köra om. Varför??? Det gäller inte alla, men väldigt, väldigt många... När man kör på en vanlig väg, alltså inte motorväg, så är det istället väldigt många personbilar som ligger alldeles för nära. Hur svårt kan det vara att hålla avståndet? 
 
Nej, nu ska jag fixa iordning lite inför morgondagen. Hur har ni haft det idag? I veckan väntas varmare väder. Både Siri och jag tycker att det kan få vara höst nu, med lite kyligare luft. Det är faktiskt riktigt skönt! 
 
Ha det fint alla bloggläsare!
 
Kram Malin💞