Återbesök för Lotus idag.

Idag har jag varit på återbesök med Lotus hos veterinären. Eftersom Alva gick i skolan hela dagen så fick Johan följa med mig. Det känns säkrast att ha med en vuxen person ifall något skulle hända på vägen. Allt gick bara bra och vi kom fram i tid. Efter ett litet tag fick vi komma in. Lotus fick börja med att andas i en plastpåse, han som hatar plast och påsar, men det gick bara bra. Allt var bara fint sähär långt. Därefter fick Lotus lugnande. Veterinären gjorde sedan en endoskopi och allt såg riktigt bra ut. Bara lite slem kvar på ett ställe, men ingen irritation eller så. Nu ska han ha det sista av de slemlösande tabletterna och det som är kvar av inhalatorn sedan ska det vara klart för den här gången. 
 
 
Jag diskuterade med veterinären hur det kan komma sig att Lotus ofta är lite hostigare när vi åkt på träning och det beror på att ytan i en transport är så liten och att det lätt blir dammigt. Han ska bland annat inte äta i transporten, det är "big nono" enligt veterinären, måste han äta så ska han göra det utanför transporten. Nu ska vi städa ur transporten ordentligt och byta till spånpellets. Summa kardemumma så ska Lotus inte utsättas för varken dammiga miljöer eller dammig mat.
 
Veterinären berättade att hosta bland hästar har ökat mycket senaste tiden. Varför är det så? Vad tror ni? 
 
Under tiden Lotus vaknade upp från de lugnande sprutorna så gick jag och Johan till "Travshopen" och där var inte svårt att göra av med lite pengar. Det blev en ny, riktigt fin ryktborste, en annan borste, flugspray (ja, den säsongen är på väg med raska steg), och ett annat medel om hästen kliar svansen och det kan Lotus göra ibland, inte mycket och så favoritpälsglanset, det luktar helt underbart gott och är superbra!. 
 
 
Det är i varje fall väldigt skönt att allt såg så bra ut! Nu ska vi avsluta medicineringen och därefter blir det träning igen.
 
Ha det fint och glöm inte att klicka på "gilla-hjärtat" när ni kikat förbi!🤗
 
Kram Malin💞