Påsken kort och gott

Påsken är i stort sett över och det har varit en väldigt lugn påsk. Riktigt skönt, men nu börjar rastlösheten krypa sig på. 
 
Luktärterna som jag sådde för någon vecka sedan har tagit sig bra. Det är lite kul för det är frön som jag plockade förra hösten som jag planterat i år. Eftersom det tog sig så bra så har jag sått ännu fler. Luktärtor är ju så roligt att ha. De luktar helt ljuvligt när de blommar. Har ni sått några luktärtor?
 
 
Dahliorna har börjat komma igång också, sakta men säkert. I vissa syns det små skott medan det i andra påsar syns nya rötter. Vi får väl se hur många som klarat vintern i källarförådet.
 
 
Idag har Mårbackapelargonerna fått ny fräsch och näringsrik jord. Det var dags för det innan de blir för stora. Pelargonerna har fått övervintra i Skogsbacka och det har de gjort väldigt bra. 

 
I påskhelgen har det också blivit ett antal timmar i stallet. Lotus har sovit i hagen ett par gånger då jag varit ute hos honom. Det är så mysigt att gå fram till honom försiktigt när han ligger ner, klappa honom och höra hur han andas tungt och lugnt. Så mysigt! 
 
Dags att vakna och stiga upp.
 
Igår tog jag och Lotus oss en tur ut i skogen. Så mysigt och skönt trots lite kylig vind. Våren är fantastisk på hästryggen!
 
 
 
De senaste dagarna har jag inte haft något ont i ryggen. Tjohooo, så skönt! Det är som ett helt annat liv. Det är ju såhär det ska vara. Att ha så ont som jag ofta har, är så jobbigt, så när dessa dagar kommer då gäller det att njuta. Jag undrar vad problemet egentligen är... Varför blir det sådana låsningar, spänningar? Hoppas verkligen att jag får hjälp med det framöver.
 
Hoppas ni har haft en riktigt skön påsk! 
 
Kram Malin💞
#1 - - Hannas krypin :

Jag lyckas aldrig övervintra mina pelargoner. Hur ska man göra egentligen? Underbara bilder iallafall, så härligt att komma ut på en ridtur. Skönt att du inte haft något ont i ryggen.

Svar: Tack, vad snäll du är!😊
I år har jag låtit pelargonerna stå kvar i torpet, gett dem lite vatten då och då. I vanliga fall har jag tagit hem dem till stan, ställt ner dem i källaren och inte gjort något med dem. I februari har jag tagit upp dem, klippt ner dem, bytt jord, vattnat och ställt dem ljust så har de sakta men säkert kommit igång. Du får testa igen i höst.👍🏼
Ja, det är riktigt skönt att slippa det onda. Hoppas det fortsätter så. Ha en fortsatt fin vecka!
malinlorentzon.se