Alldeles för spännande och ett gurkrecept.

Igår höll jag på att dö av nervositet. Jag klarade inte av att se omhoppningen på TV:n. Jag fick gå ut på verandan men kunde inte släppa det utan kikade in på TV:n genom dörrfönstret med jämna mellanrum. Det var en alldeles för stor nervpers för mig hahaha. Snacka om jubel och glädjetårar i "Backen" när Peder säkrat Sveriges guld i laghoppningen. Det är helt galet vad de har ridit bra! Vilka hästar, vilka ryttare, vilka team! 
 
🤩 Henrik, Malin och Peder 🤩
 
Häromdagen fick vi hemodlad gurka av våra närmsta grannar i Skogsbacka, så idag har jag fixat iordning den. Det blev en hel del och i morgon får vi se om den blev bra. 
 
 
Här kommer receptet på "Goda vänners gurka": 
 
Ingredienser:
2 kg grön slanggurka, vanlig lång gurka eller egenodlad.
1 gul lök
2 msk senapsfrö
2-3 lagerblad
10 dillkronor (hoppade jag över)
 
Lag:
3 3/4 dl ättikssprit
5 1/4 dl vatten
12 dl strösocker
3/4 dl salt
 
Gör såhär: 
1. Skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel eller maskin.
2. Skala och hacka löken.
3. Varva gurka, lök, senapsfrö, lagerblad och dillkronor i en stor glasburk (jag tog en stor pastakastrull).
4. Koka upp lagen och häll den het över gurkorna. Sätt på lock och skaka om burken lätt (jag rörde om med en stor slev). 
5. Har du gjort den inlagda gurkan i kastrull, fördela den i mindre burkar när den svalnat av.
6. Redan nästa dag är gurkan klar att ätas på smörgåseller till stekt kött. Förvara gurkburkarna i kylskåp. Då håller de i 1 år utan anmärkning. 
 
Förutom att ha fixat lite inlagd gurka har jag städat idag och så har jag varit i stallet med Alva. Nu ska jag ladda lite inför morgondagen då det är dags att ta sig till jobbet igen. Det här sommarlovet har gått alldeles för fort, varit helt fantastiskt skönt, men nu är det dags för lite vardag igen. Det ska bli väldigt roligt att träffa alla kollegor igen och alla nya elever om lite mer än en vecka. 
 
Hoppas ni har haft en fin söndag!
 
Kram Malin💞