Vad döljde sig under mattan?

Gott & Blandat, Lotus WL, Renovering, Skogsbacka / Lotus WL, Renovering, SWB, Skogsbacka, Torp / Permalink / 1
Igår hade jag en sådan skitdag! Jag hatar när de dagarna kommer och det gör de tyvärr, men efter regn kommer solsken som man säger och idag har jag haft en riktigt bra dag. 
 
Förmiddagen spenderade jag i stallet och jag tog med Lotus på en sväng ut i skogen. Det blir jag så glad av. Trots en hel del flugor så gick det riktigt bra. Full fart på våra galoppställen, fartvind i ögonen så tårarna rann. Det är underbart! Vi var nog lika nöjda och belåtna bägge två efteråt.
 
 
Jag har länge funderat på vad som döljer sig under plastmattan i hallen i Skogsbacka och idag tog nyfikenheten överhanden.
 
 
Jag började pilla bort lister och därefter var det bara att försiktigt börja pilla upp mattan och pappen därunder. 
 
 
 
Det jag såg då gjorde att jag kände att det var lika bra att chansa. Det kan vara bra hela golvet och skulle det inte vara det så hade jag fått lägga in nytt trägolv i den lilla hallen. Någon plastmatta kommer inte in här igen. 
 
 
Mattan och pappen lossnade så lätt! Det var inte som i sovrummet, med andra ord inget fernissat golv i hallen. Så skönt! Golvet var så fint! Vilken lycka! 
 
 
När mattan var borta tog jag och skrubbade golvet med linoljesåpa. Därefter fick det torka ordentligt innan jag tog in hallmöblerna och mattan igen. 
 
 
På ett ställe på golvet var det en del av en kvist som lossnat. Den hade de lagat med en... 
 
 
 
... kork! Den får sitta kvar så länge. Korken kommer förmodligen att lossna framöver men det är inget som gör något. 
 
När golvet torkat la jag på mattan igen och ställde dit skoställ och en liten hallmöbel. Här nedanför följer några efterbilder.
 
 
 
 
Jag är så nöjd och glad att jag tog tag i detta. Nu är det bara att fortsätta med renoveringen. Det är så kul! 
 
Nu är det dags att ladda inför en ny arbetsvecka och skolstart på tisdag. Då kommer mina nya elever. De är nog lika spända och förväntansfulla som jag. Det ska bli så kul men det blir en stor omställning att få små 1:or efter att ha haft 3:or.
 
Hur har ni haft det i helgen? Har ni hittat på något kul eller har ni tagit det lugnt, precis som jag?
 
Nu önskar jag er en fin start på veckan i morgon!

Kram Malin💞
#1 - - Lillemorlorentzon:

Vilket vackert golv som dolde sej under plastmattan!

Svar: Ja, visst var det. Sån tur!
malinlorentzon.se

Till top