Hugga is.

Det har varit riktigt kallt den senaste tiden och jag har varit lite smått orolig för luftvärmepumpen i Skogsbacka. Jag har koll på den över appen och den har varit igång. Det som har varit viktigt nu när det varit så kallt är att det måste vara en viss temperatur inne för att den ska frosta av. Det är det som har varit det svåra i dessa kalla tider.
 
Vi åkte ut idag på förmiddagen och luftvärmepumpen brummade på precis som den skulle när vi kom ut. Så skönt! Jag glömmer inte den vintern då den frös och vi fick jobba för fullt i flera timmar för att få loss på isen. När vi kom ut så tände vi i keddyn och hjälpte till med att få upp värmen inne så gott vi kunde. Det blev snart varmt och skönt. 
 
 
Under luftvärmepumpen kommer vattnet ut som frostas av och det kan lätt bli ett berg av is som kan växa sig in i pumpen. Nu hade det blivit ett litet berg av is så jag plockade bort en träspjäla på luftvärmepumpskyddet och tog yxan och högg bort isberget så nu ska det nog klara sig ett tag framöver. Det är allt lite pyssel med en luftvärmepump men den är verkligen värd det. Bara sedan vi installerade den så har det blivit så mycket lättare att tända i keddyn och järnspisen. Jag glömmer inte första året vi hade torpet och jag slet som ett djur på vintern för att få eld i järnspisen och keddyn. Det rök in och var inget ös överhuvudtaget.
 
 
Alva har jobbat idag så vi åkte till Lotus lite senare på eftermiddagen. Vädret har varit kanon idag och han har njutit ute i solen. 
 
Pussmule😍
 
Nu väntar sista arbetsveckan innan sportlovet. Åh, vad skönt det ska bli sedan med lite ledigt. Då gäller det att vila upp sig ordentligt för straxt efter, eller rättare sagt v.11, så är det dags för nationella prov och då blir det massor att göra. Det ska bli spännande och roligt! 
 
Hoppas alla har haft en fin helg och att ni alla får en bra start på veckan som kommer!

Kram Malin💞
#1 - - Anita:

Sööötmulen :D

Svar: Ja, visst är det 🥰
malinlorentzon.se

#2 - - Linnéa Hedström:

Hej!

Vilket fint fotografi på hästen, bra kvalitet.

Vad kul att hacka is med yxa.

Fin blogg :)

Svar: Tack! Ja, man får ta vad som funkar bäst för att få bort isen 🪓
malinlorentzon.se