Min fasa på landet.

Hjälp vilket väder det var igår! Inte här i Skogsbacka, här kom det bara 11 mm regn, men i stan... Där kom det 140mm på sina ställen och det åskade och blixtrade. Åskan och blixtrarna är min fasa här på landet och särskilt när vi har hästarna här. Det är så otäckt och jag är så rädd för att blixten ska slå ner och döda dem. Igår höll sig åskan på avstånd här och det kom bara en ordentlig skur på kvällen när vi la oss. Då vräkte det ner och det var då de där 11mm kom. 
 
Det var inte bara oväder igår, det var Lotus hästisbästis och tillika hagkompis Celinnes födelsedag. Självklart blev hon firad här ute med klappar, pussar, morötter och knäckebröd. Finaste Celinne!💖
 
 
Idag är det fint väder igen. Jag gick upp skapligt och åt frukost på verandan därefter blev det en stund i soffan framför nyhetsmorgon. Idag har jag städat av på verandan och så har jag tagit tag i målningen av ytterdörrarna igen. Jag gjorde utsidan förra sommaren och nu målar jag insidan. Jag tycker det är riktigt kul att måla. Det är bara underarbetet och förarbetet som är det som är mindre kul, men bara det är gjort så. 
 
 
Den gamla färgen på dörrarna var mer ljus och lite hårdare, om ni förstår vad jag menar. Nu målar jag dörrarna med linoljefärg och färgen oxidgrön som är lite mörkare men mycket finare. Den passar också till torpet och passar det tidsenligt. 
 
 
När man målar med linoljefärg så måste man ta lite färg, absolut inte mycket för då torkar det inte. Sedan måste man vänta ett par dagar innan den är övermålningsbar igen. Så linoljefärg = tålamod och ingen stress. Passar mig perfekt! 
 
När dörrarna är klara är jag väldigt sugen på att måla hallen och få bort den blå färgen. Vi får se vad jag hinner med i sommar. 
 
Nu ska jag sätta på en kopp kaffe och ta det lugnt en stund. Hoppas ni har det bra!
 
Kram Malin💞