Teater och tips på fälla.

Hur har ni det? Här är det skapligt. Idag har jag varit lite smått tung i huvudet hela dagen så ikväll tog jag en alvedon så jag hoppas att den försvinner tills jag ska sova. 
 
Idag på förmiddagen var vi på teater. Siri har haft som sommarjobb att träna in en teater tillsammans med andra ungdomar och nu har de spelat upp den och idag var vi på plats för att se den. Det var "Scooby Doo" och de gjorde det riktigt bra. Perfekt längd också, 15 minuter, då hinner inte barn att tröttna vilket de annars lätt kan göra. 
 
 
Dahliorna växer massor och det är hur mycket knoppar som helst på vissa sorter. Några andra som också älskar dahlior är tvestjärtar. Det är inte kul för de äter på blommorna så de blir fula. Jag har gjort några tvestjärtsfällor, jag gjorde dem förra året med och jag tipsade kanske om det då också men det kommer en gång till. Jag använder mig av toarullar som jag stoppar lite toapper i. Det får inte vara för hårt packat i rullen utan lite löst, så att det är mysigt att krypa in där. Toarullarna lägger man i dahliorna och så får man tömma fällorna morgon och kväll, en bit ifrån dahliorna så att de inte går tillbaka. Dessa fällor har funkat riktigt bra för mig. Förra året var det ett riktigt tvestjärtsår, jag tycker inte det är lika mycket i år. 
 
En fälla, nu hoppas jag på fångst!
 
Idag har jag inte badat något, men jag hängde med ner till badet och fikade. Det var mysigt. Det är skönt att det inte har kommit så mycket getingar än, så att man får fika ifred.
 
Nu ska jag snart lägga mig för i moerogn ska jag upp tidigt och åka till stallet. Hoppas ni har haft det riktigt bra!
 
Kram Malin💞