Tips på riktigt god rabarbersaft.

I morse vaknade jag rätt tidigt av att det fläktade ordentligt genom fönstret. Så skönt, lite svalt var det också så jag kröp ner ordentligt under täcket och låg kvar en stund tills det var dags att gå upp. 
 
Igår gick Lotus sitt första pass efter sommarvilan. Han har verkligen vilat sig i form och gick så bra. Så kul att se. 
 
Rabarberna har börjat "sjunga på sista versen" men några fina fanns det kvar så idag gjorde jag ett par omgångar med rabarbersaft. Har ni gjort någon saft i år? Jag hade tänkt göra flädersaft men jag har inte haft tillräckligt med blommor så jag hoppde det. Nästa år tror jag att jag kommer att ha mycket fläderblommor, för busken som jag flyttade på här i Skogsbacka har verkligen tagit sig på sitt nya ställe och växt till sig riktigt bra i år.
 
Jag hittade ett jättebra recept på rabarbersaft på nätet som gav en riktigt gos saft. Det är Leila Lindholms recept. Det är så enkelt och smidigt att göra rabarbersaft, bara man har rabarber då😉
Här kommer receptet:
 
Rabarbersaft
1 kg rabarber
1,5 L vatten 
4,5 dl strösocker
Saften av en citron.
 
Gör såhär:
1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vattnet i ca 15 minuter, rör inte i rabarbern, då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp saften igen tillsammans med strösocker och citronsaft, skumma av saften och låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska. 
 
 
Saften passade perfekt idag då min mans bror och hans två små barn kom hit på besök. Saften fick riktigt bra betyg av barnen. Kul! 
 
Nu blir det en lugn kväll och förhoppningsvis en kantarellmacka. Ja och så är det "Morden i Midsomer" ikväll. Ingen sommar utan det!
 
Hoppas ni har haft en riktigt bra dag! Glöm inte att klicka på "Gilla"-hjärtat när ni kikat förbi. Det är alltid kul med lite positiv respons! 
 
Kram Malin💞