Luktärtor och valpmys

Inlägget innehåller reklamsamarbete med Lumene
 
Vilken underbar dag det har varit idag igen. Jag stack till stallet tidigt på förmiddagen och red ut på Lotus. Trots att det var så varmt så var det skönt i skogen, förutom alla myggor då förstås. 
 
 
I eftermiddag har vi varit i Skogsbacka och fixat. Äntligen har luktärtorna kommit ner i jorden ordentligt. Det är mycket som ska hinnas med på våren så tyvärr har jag kommit lite efter med dem. Förhoppningavis gör det inte så mycket.
 
 
 
Jag satte kompostgaller som de kan slingra sig uppför. Inte det snyggaste men förhoppningsvis så täcks de av massor av luktärtor framöver. 
 
Akleja, en favorit hos mig.
 
Johans föräldrar kom förbi en sväng också och firade Gustav som fyller på måndag. Vi satt i skuggan vid en björk och fikade och hade det trevligt.
 
Innan vi åkte till torpet idag så åkte vi en sväng förbi brorsan. De har hundvalpar just nu och vi var så nyfikna så vi tog oss en liten titt. Hjälp vad söta de var och tjocka. Så gulligt! De morrade och busade med varandra och någon gav till ett litet skall. Så larvigt hahaha. 
 
 
Man vill bara ta upp dem och lukta på dem. Det är sååå mysigt med små valpar! Är någon intresserad så finns det kanske någon hane kvar att tinga. Rasen är Shetland Sheepdog, helt underbara! 
 
Nu när det är soligt ute så är det viktigt att ha solskyddsfaktor på sig och särskilt om man inte tål solen alls. Jag blir alltid illröd så jag håller mig i skuggan i stort sett jämnt. Nu ska jag testa Lumene Nordic C DayFluis mineral SPF 30, en dagcreme med solskyddsfaktor i. Jag har testat den och cremen luktar riktigt fräscht. Det var lätt att smörja in och jag tycker att man inte blev lika kladdig som med andra solskyddscremer. Den tas upp bra av huden. Sedan är det svårt för mig att avgöra hur mycket den står emot solens strålar eftersom jag inte är i solen så mycket, men hittills så är jag väldigt nöjd och skulle absolut kunna tänka mig att köpa den. 
 
 
Nu ska jag snart i säng och jag hoppas verkligen att sovrummet inte är lika varmt som igår kväll. Det var helt hopplöst att somna! 
 
Hoppas ni har haft en fin lördag!

Kram Malin💞
#1 - - Jossan:

Men oj vad söta små valpar! Har alltid velat ha en Sheltie, tänker att de borde passa utmärkta som stallhundar, små och behändiga :)

Svar: Ja, det är livsfarligt! Stor risk att bli sugen på en, men jag ska inte ha någon. Tror också de skulle passa perfekt som stallhund 👍🏼
malinlorentzon.se