Fästingmedel

Idag har Lilleman äntligen fått fästingmedel. Usch, vilka äckliga små djur det är! Idag på lunchen innan jag skulle till jobbet hittade jag en stor, grå, fet fästing på köksgolvet!🤮 Så när jag kom från jobbet i eftermiddags så fick han en tablett.
 
 
Jag har inte varit helt övertygad om jag skulle ge Lilleman den här tabletten i år eller inte. Förra året fick han ont i magen, men jag vet att han hade ätit ett ben också och det gjorde honom väldigt gasig i magen så det kan likaväl vara det som han fick ont av. Det är inte kul att ha en fis på tvären om jag säger så. Däremot brorsans hund blev jättedålig och kunde inte gå. Hon fick en fästingtablett men jag är osäker på om det var just denna tabletten. Hennes bakdel hängde inte med... Så läskigt. Men efter mycket övervägande hit och dit, läsning av bipacksedeln om biverkningar så beslutade jag att han skulle få tabletten, det har funkat i alla år innan förra året, så i eftermiddags mumsade han i sig den. Än så länge mår han bara bra. Det ska bli väldigt skönt att slippa alla dessa otäcka smådjur! Om ni har hund, vad har ni för fästingmedel? 
 
Annars har dagen rullat på och jag är nog lite trött på vissa saker för tillfället. Det är mycket som hänger över en och det är mycket framöver, både roliga och mindre roliga saker. Det roliga som närmar sig med stormsteg är studenten. Jag kan inte fatta att min äldsta redan är så stor... 
 
Hoppas ni har haft en fin dag!
 
Kram Malin💞
#1 - - Hanna Karlsson:

Usch för fästingar! Håller med om att det är otäcka djur! Håller tummar och tår att han inte får några biverkningar av tabletten.

Svar: Ja, vilka äckliga djur det är!😣 Lilleman har inte haft några biverkningar alls den här gången. Så skönt! Det var säkert en fis på tvären sist då han ätit ett ben 😏
malinlorentzon.se