Att välja och lastträning.

Gott & Blandat, Lillen / KWPN, Le Grand VDP, Lillen, Lotus, Lotus WL, SWB / Permalink / 0
Igår hade vi aw på jobbet men jag valde att hålla mig hemma. Det hade varit jättekul att vara med men jag valde att avstå och när jag satt här hemma i lugn och ro i soffan igår kväll så kändes det helt rätt. Jag vet att jag inte orkar allt, det tar mer än det ger, så då avstår jag vissa saker och sista tiden har det varit mycket.
 
I morse ringde klockan tidigt. Jag sov jag katastrofalt dåligt tidigare på morgonen, så när klockan ringde så var jag riktigt trött, men upp kom jag och iväg till stallet och då var det inga problem. Dagen började med morgonfodring, så mysigt! När jag kom hem blev det färska frallor och kaffe. 
 
Idag har vi lasttränat Lillen. Han tycker inte transporten är någon jättehöjdare direkt och jag kan förstå honom. När vi tränade Lillen idag så lastade vi Lotus först, klippan i hästlivet, tryggheten, klokheten självt! Lotus är så lugn och trygg, det är bara att lägga grimskaftet om halsen på honom så lastar han sig självt. I vanliga fall står Lotus brett när vi åker, men idag stängde vi igen mellanväggen så Lillen kunde gå på bredvid. Lillen var lite tveksam först men till slut så var han på han med. Mycket belöning, jojolastning (backa av och gå på i flera omgångar), så blev det riktigt bra. Vi stängde inga dörrar idag utan ville bara att han skulle få en positiv känsla och det fick vi. Nöjda lastade vi av Lillen och Lotus lastade av sig själv. Självklart fick Lotus godis efteråt eftersom han ställde upp. I morgon blir det lastträning igen. 
 
 
Efter lastträningen gjorde vi iordning killarna så blev det ett pass i manegen. Alva och Lillen tog ett inridningspass i nya sadeln och jag jobbade Lotus. Jag har sådan träningsvärk sedan igår och den kommer nog inte bli bättre tills i morgon, men så kul det är att rida! 
 
Resten av dagen har det inte blivit så mycket. Jag somnade en stund på soffan i eftermiddags med katten på benen. Inte så konstigt efter min kassa sömn och tidiga morgon. 
 
I morgon hoppas jag på att kunna sova ut ordentligt innan det blir dags för lastträning. Vad gör ni i helgen? I morgon tänder vi första ljuset i adventsljusstaken. 
 
Ha det fint!

Kram Malin💞
Till top