❤️Minus 2005-2021❤️

Gott & Blandat / Permalink / 1
Idag har vi tagit farväl av vår äldsta katt Minus. Han hade tappat mycket den sista tiden och nu var det dags för honom att somna in. Det är alltid så svårt att ta det där beslutet, man vet att det är det enda rätta men det måste mogna fram och det gör det alltid till slut. Jag ringde veterinären igår och hade kunnat få en tid då, men jag ville att alla i familjen skulle ha en chans att säga farväl så jag fick en tid idag. 
 
❤️
 
Det hela gick så fint till. I rummet var det ett ljus tänt. Vi gjorde klart allt med betalning och papper innan proceduren började. Minus fick först en ordentlig spruta med lugnande. Efter det var han på golvet och jag var med honom och klappade om honom hela tiden. När han till slut la sig på golvet, tog jag upp honom i min famn. Djurskötaren kom in i rummet jag lade honom på filten på bordet och så gav djurskötaren honom den sista sprutan. Det tog inte så lång stund innan han tog sitt sista andetag, det gick riktigt fort. Han fick en filt om sig, vi blev lämnade i rummet och jag fick sitta kvar så länge jag ville. 
 
Minus kommer att få en separat kremering och jag får hem honom i en urna framöver. Han ska få sin sista vila i Skogsbacka, där han älskade att vara. 
 
 
 
 
Varje gång jag tagit bort något djur (det har blivit några nu), så tänker jag, "är det verkligen värt det?, den här sorgen som blir" och ännu en gång kom jag fram till "ja!". Visst, jag mår skit när de får somna in, men all glädje jag får av dem, allt sällskap under deras levnadstid, det är värt alla tårar.
 
När du skaffar ett djur, så måste du vara medveten om att du tar på dig ansvaret att finnas där ända fram till livets slut och göra det enda rätta. Det är du skyldig att göra. Hur tufft det än må vara. För skaffar du dig ett djur så ska det aldrig må dåligt pga dig någon gång. 
 
Nu har jag tre ljuvliga kattdamer här hemma, Missan, Skrållan och Sessan, så för tillfället blir det ingen mer katt, men den sista katten, den har jag inte skaffat än. 
 
Kram Malin💞
#1 - - Anonym:

Beklagar verkligen sorgen. Sorgen djur lämnar efter sig är obeskrivlig. Hoppas du finner frid vid den tid ni har haft ihop <3

Svar: Tack så mycket!
malinlorentzon.se

Till top