Tävlingsdag i Jönköping!

Gott & Blandat, Lotus WL / 1.10m, Hopptävling, Jönköpings Fältrittklubb, Lotus WL, Lycketorps Ryttarklubb, SWB / Permalink / 0
Hej på er denna sköna söndag! Ja, här är det lugnare än lugnt. Det är riktigt skönt efter tävlingsdagen igår. Igår var vi iväg på hopptävling i Jönköping. Det var dags för första starten inomhus och andra starten i år. Det har inte blivit så mycket hopptävlingar det senaste året pga corona och att Lotus har haft problem med hosta. Han har blivit dammkänslig på äldre dagar men är nu riktigt bra. Det är det bästa med allt, att han är så bra igen, men vi måste sköta oss ordentligt med att blöta krafft, vattna hö, använda så dammfritt underlag i boxen som möjligt, utebox, inte rida i dammiga ridhus eller utebanor, så ja, det är mycket att tänka på men det går bra. 
 
I varje fall, igår var vi iväg igen. Vi kom iväg i bra tid och allt rullade på bra. Som några säkert vet så gillar jag inte att köra på E4:an med transporten men det gick bra. En del långtradare har tyvärr förmågan att slicka transporten när de ska köra om och det hände ett par gånger igår med. Usch, då har jag hjärtat i halsgropen. Tur att Lotus är cool och inte blir rädd. Jag fick sätta på varningsblinkersen en gång på vägen hem då en personbil låg alldeles för nära. Jag blev så förbannad och han fattade, för bara jag blinkade så lämnade föraren ett bra avstånd. Jag fattar inte, varför ligga så nära, de kommer inte fram fortare utan blir bara en fara för oss och sig själva. 
 
När vi kom fram öppnade vi upp ordentligt till Lotus, för att stå i transport är inte optimalt när man är dammkänslig. Lotus fick frisk luft, ensilage och vi kude gå och kika lite på tävlingen innan vi själva tog lite fika. 
 
 
Efter lite energi i magen så fixade vi iordning Lotus. Det var lite svårt att beräkna tiden för i Jönköping så är det en bra bit mellan framridning, framhoppning och själva tävlingsbanan. 
 
 
Vi blev klara lite tidigt så Lotus blev ordentligt framskrittad. När det väl blev dags så blev upplägget riktigt bra. Jag lämnade Alva och Lotus och installerade mig på läktaren för att filma. Det är inte lätt att filma, läktarhoppa plus att inte få med nervositeten på film, ja för nervös blir jag alltid och har supersvårt att stå still hahaha. Här kan ni se deras runda i 1.10m... (hoppas det funkar).
 
 
De gjorde en riktigt bra runda. Lotus var pigg och stark så Alva gjorde ett toppenjobb. Det blev en felfri grund och ett pet i omhoppningen. Vi är nöjda, självklart vill man alltid nolla, men efter förutsättningarna som var så är vi självklart nöjda. Det var en riktigt rolig tävlingsdag.
 
 
Idag blir det lugnt för både mig och Lotus. Gustav ska iväg och spela fotboll i Jönköping. Igår spelade Siri fotboll och de vann! Så bra! 
 
Önskar er en lugn och skön söndag!
 
Kram Malin💞
Till top